Deze pagina is nog in opbouw

ik zal oa nog werk maken om enkele filmpjes te maken met uitleg zowel puppy verzorging als de volwassen verzorging. 

 

_______________________________

 

 

 

Een dwergschnauzer is een hond dat veel verzorging vraagt en de nodige kennis.

Vandaar dat ik graag via deze pagina zoveel mogelijk uitleg wil geven waar je aandacht moet aan geven. Zodat je als baasje een mooie frisse ruwe vacht kunt bekomen. En de vacht beter kunt begrijpen na deze uitleg. 

 

Een schnauzer kan enorm variëren in vacht. Zo heb je er met overvloedig wol, maar je hebt er ook die al meteen als pup de ruwe vacht hebben. Maar deze zijn al eerder uitzonderlijk. 

 

-Een dwerschnauzer wordt geplukt elke 2-3 maand.  Wacht je veel langer dan dit zal de ruwe vacht eronder ook al te lang zijn waardoor ze niet mooi in lengte zijn na hun trimbeurt. 

 

ALGEMEEN ONDERHOUD

 

1: probeer vanaf het begin elke week goed te ontwollen met een ontwolmesje, dit op alle plaatsen uitgezonderd pootjes en baardje.

ik ben voorstander voor het gebruiksvriendelijke trimmesje (show tech medium - medium trimmes)  te koop bij transgroom.com

(filmje met werking komt nog)

Je kan gemakkelijk je duim plaatsen boven de mesjes en zo met een vlotte beweging door de vacht gaan. 

Je herhaalt dit tot je vlot door vacht bent. Indien het mesje afremt zit er nog teveel wol in. Dan blijf je de actie herhalen tot het vlot gaat.

Deze actie is heel belangrijk om de doffe wol eruit te krijgen en plaats te krijgen voor de mooie ruwe vacht. 

 

op de foto's zie je duidelijk de wol die loskomt met het ontwolmesje. 

 

2: borstel je hond grondig. Dit wil zeggen ook buikje, oksels en baardje. Controleer het achteraf best eens met een stalen kam dan ben je zeker dat er geen knoopjes in zitten. 

protesteert je pup/hond, stop dan ook nooit de actie! Want dan geef je toe aan het protest en hebben ze gewonnen. Probeer altijd in vrede te eindigen na een borstelbeurt. Dit kan achteraf beloond worden met een snoepje of een speelpartij. 

Want hou rekening dat de knopen er sowieso uitmoeten, als de baasjes het niet doet gebeurt dit in het hondensalon. Wat veel tijd en extra kost is. En voor de hond veel minder leuk. Beter goed oefenen en zorgen dat ze klitvrij blijven.