7 weken oud, zijn ze niet superschattig!!!

 

 

2 augustus 2014: dit zijn nu de namen 

Blauw: Nelson Angle of water 

Geel: Nesthor Angle of water. 

Groen: Norris Angle of water

Rood: Northe Angle of water.  'noortje'

Oranje: Ninja girl Angle of water 

 

 

1 augustus 2014: de pups slapen nu al 4 nachten zonder een plasje te maken. Ze slapen nu samen in de bench. Nachten van 7 a 8u. Overdag spelen ze vooral buiten en slapen ze in de werpkist in de keuken.

 

29 juli 2014: De pups zijn gevaccineerd en gechipt. De europese paspoortjes zijn opgemaakt. De ontworming gebeurt nu voor de derde maal en dit op morgen. 

Het reutje met het gele bandje zal Nesthor heten. 

Het reutje met het groene bandje zal Norris heten.

De keuze welk teefje Noortje en Ninja zal worden is nog niet duidelijk. Ik ga nog een extra mening vragen. Ninja zal mijn hondje worden.

 

23 juli 2014: De eerste reu is gekozen het pupje met het blauwe bandje zal Nelson heten!

De andere 4 pups Nesthor, Norris, Northe en Ninja weten we vanaf begin volgende week. 

 

pups 5 weken oud

Pups 4,5 weken

22 juli 2014: Sorry voor het late bericht. Ik ben er eventjes van tussengeweest wegens familiale redenen, mijn vader is zondag opgenomen wegens hartstilstand, zijn toestand is nog steeds niet goed. Ik zal mijn uiterste best doen om er te zijn voor de hondjes, gelukkig is Stijn er ook deze week.

De pups zijn alvast hele grote speelvogels! donderdag heb ik hun snoetjes in model gezet echt superknoddig! ze zijn nu vandaag 5 weken. Ze kunnen al heel veel lawaai maken dat hebben we deze nacht ondervonden.  

 

pups 4 weken oud

 

16 juni 2014: De pups hebben hun 2de ontworming gekregen.

ze spelen nu sinds maandag geregeld eens buiten samen met de volwassen honden. Ze krijgen nu ook korrels.

 

12 juni 2014: 3,5 weken, de pups roepen nu achter Looney als ze wegloopt. Kwispelen bij het zien van ons. Ze glijden nog wat weg met de pootjes op de vloer maar dit zal niet meer zo lang duren.

 

pups 3,5 weken oud

 

9 juli 2014: ze zijn nu voorbij de 3 weken. de pups beginnen al met elkaar te spelen. Aan elkaars oren trekken. Staartjes die wikkelen. Ze stappen al een beetje. Binnen enkele dagen mogen ze al beginnen korreltjes eten naast hun moedermelk.


pups 2,5 weken oud

6 juli: een drukke week, salsa is terug van donderdag en ze is normaalgezien zwanger! de pups beginnen hun eerste stapjes te zetten. Ze kunnen soms eens roepen en grommen. Nu zullen ze elkaar beginnen ontdekken. 

 

1 juli: de pups hebben hun eerste ontworming gekregen. Ze zijn nu 2 weken.

 

30 juni: de pups openen hun ogen!! foto's volgen nog!

 

 

pups 1 week en 1 dag oud op 25 juni

24 juni: gisterenavond was Looney vrolijk aan het rollen in het gras. Ze voelt haar duidelijk goed in haar vel. Oranje teefje houdt haar voorpootjes al flink gestrekt en kopje recht precies of ze al wil lopen maar dat lukt natuurlijk nog niet. De pups kunnen ook al veel lawaai maken, vooral als ze honger hebben. Morgen zal ik proberen alle pups afzonderlijk fotograferen en op de website plaatsen :). 


23 juni 20u: De pups hebben nu het dubbel van hun geboortegewicht. Dit is ook hetgene wat er verwacht wordt na een week. De teefjes 390 en 400gr en de reutjes tussen de 460 en 470gr.

normaal gaan de ogen open rond de 12de dag (zondag).

20 juni 22u: de pups zijn allemaal al minimum 300gr zwaar dwz meer dan 100gr bijgekomen sinds de geboorte. Looney doet haar best!


19 juni 14u: De pups zijn al gemiddeld 70gr bijgekomen! Het komen echte dikkertjes :)! 

18 juni 21u30: De pups en Looney doen het uitstekend! 

 

18 juni 8u30: De gewichtjes komen bij van de pups. Looney doet het meer dan goed. Ze wijkt geen seconde van haar pups. Zelf moet ik ze buiten plaatsen om dan snel haar behoefte te doen. 

Jentl onze oudste zoon van 3jaar is er heel lief mee. Hij geeft looney af en toe haar drinkpotje of korreltjes. De pupjes mag hij van haar ook voorzichtig aaien en zelfs een beetje dichter leggen om te kunnen drinken. Early en Salsa houden we wel nog een poosje apart.  

Foto's dag 1 17 juni 12u


Gewicht dag 1 Teef Rood 198gr - teef Oranje  187gr

Reu Blauw 230gr - reu Groen 243 - reu Geel 231gr


17 juni 12u: tot 10u deze morgen had Looney en pups geen interesse in elkaar. Ik heb ze tot dan 3x zelf gevoed, dit met succes. En dan begon eindelijk de melkproductie in gang te schieten en sindsdien ligt Looney nu al constant bij haar pups en likt ze ze mooi proper. Gelukkig maar! Looney heeft ook al 2 flinke porties eten op.

We hebben ze nu allemaal een kleurbandje aangedaan en gewogen. Amai ik ben geschrokken van het gewicht zulke zware pups voor zo'n klein hondje! Mijn zwaarste pup ooit was rond de 220gr bij Salsa en nu is het 243gr. Dus flinke bollekes! 


17 juni 1u30: meer pups dan verwacht! 5 perfecte pups via keizersnede. 3 reuen en 2 teefjes, nu moet Looney nog flink bekomen van haar keizersnede. 

17 juni 0u50: ik constateer dat de pups niet op de natuurlijke weg kunnen komen. 

16 juni 23u: ze maakt haar nest en perst al geregeld. Het zal wel hopelijk geen uren duren nu. Dat de eerste pup er nu maar vlug is.


16 juni 14u30: Looney haar temperatuur is gedaald van normale waarde 38,2°C naar 36,8°C ik slaap deze nacht bij haar in de zetel. 


16 juni 9u: Looney wou deze morgen niet eten en komt nerveus. Ook is haar temperatuur al met een halve graad gedaald. Vermoedelijk zal het toch een dagje vroeger zijn! 


15 juni 22u: ik heb zojuist voor de eerste maal een hartje horen kloppen met de stethoscoop terwijl ze op mijn schoot lag. Zalig! 


15 juni: dagelijks wordt haar temperatuur gemeten. Indien het met minimum 1°C zakt zal de bevalling binnen de 24u zijn. Ook zal ze dan niet meer willen eten.

 

14 juni: aangezien het geen groot nest wordt zal Looney normaal niet vroeger bevallen dan 18 juni.

13 juni: Looney haar werpkist staat klaar in de keuken. Ze kan er nu aan beginnen wennen.

6 juni: Looney geniet van het zonnetje, nog een kleine 2 weken

30 mei: Looney is 45 dagen en krijgt een rx scan bij de dierenarts. Daar kunnen we duidelijk 3 pups zien. Als je kijkt naar de foto zie je er 3 onderaan de buik. Op de echo konden we duidelijk de hartjes zien kloppen.