3 juli: Chili is vandaag 7 weken. Doet het uitstekend. Geeft al mooi aan als ze moet plassen. Karakter is geweldig. Heel lief, en toch een beetje pit.  

ook werd ze vorige week gechipt en gevaccineerd, volledig goedgekeurd. Alvast nog de groepsfoto maar dan met de mama en de papa dit jaar ;). 

20 juni: 5 weken geweest. Ze ravot al goed met de grote. Plasjes lukken ook al heel goed buiten in de tuin. Een geluk met dit warme weer voor te trainen. De naam is 'Chili'. En op de stamboom wordt het Wonder of Savannah's legacy Angle of Water.

6 juni: Ze doet het super onze kleine meid, nu een goede 3 wk oud. Begint ook kennis te maken naast de kist. Ze is zo schattig 🥰
28 mei: onze lieve meid doet van gisteren de oogjes open. Super schattig 🥰
20 mei: ons meisje doet het goed, al 350gr. Savannah voelt haar nu ook terug veel beter. 🥰

16 mei: 19u: bijna een dag oud. Ze doet het heel goed. Is heel actief, wisselt de tepels mooi af. Savannah begint nu ook haar draai te vinden. Was nog wat flauw van de operatie. Wat begrijpelijk is. 

15 mei 23u: Een vlekkeloze keizersnede. Een prachtig teefje is geboren. 

15 mei: Vandaag is het zover! Temp is sinds deze morgen met een halve graad gedaald. Al wat slijmverlies, weinig eetlust. Dus moesten wij alles natuurlijk laten verlopen bevalt ze komende nacht. Wat wij wel gewoon zijn hier, nachtbevallingen... Dus doen we vanavond om 21u de keizersnede. Om zo dicht mogelijk bij het uur van de bevalling te zitten. Zo is het lichaam van de teef klaar en de pup ook. Wordt vervolgd... 

 

14mei: alles is nog rustig in de buik. 

11 mei: een hele flinke pup te zien. We nemen geen risico en doen het met keizersnede. 

8 mei: laatste week is ingegaan. Savannah blijft behoorlijk fit met haar eenling in de buik. Je ziet de pup dansen in de buik. Mooi om te zien en te voelen. Heel benieuwd wat de rx-scan donderdag zal geven qua grootte. 

25 april: Vandaag nog eens naar de dierenarts geweest te controle. Daar zagen we de flinke pup, heel levendig! Ik hoopte op toch nog een mirakelpupje maar heelaas... Het is nu 100% zeker dat er maar 1 pup te zien is. 

6 april 2023: echo gemaakt. Zoals ik dacht aan alles is Savannah zwanger… maar heelaas maar 1 pupje geteld... Dit was waarschijnlijk al de reden waarom de loopsheid zolang duurde. Wij hopen dat de dracht nu verder goed verloopt. De rx-scan is vastgelegd op 11 mei kort voor de bevalling om te kunnen zien of ons klein vriendje niet te groot geworden is voor de mama. Heelaas gaan wij veel mensen moeten ontgoochelen. Ik informeer mij nu bij de 2 fokkers waar de bevalling volgende week is van Sam en hun teefje. Of jullie daar eventueel kunnen aansluiten. Want wij verwachten geen pups meer tot volgend jaar met Vega. 

 

14 maart 2023: We hadden een fijn weekendje in de Ardennen, daar konden ze volop hun taken verder zetten. 

Volgens de progesteron waarden had Savannah zondag 12 maart haar eisprong. Als ik de berekeningen doen verwacht ik pups rond 14-15 mei. Op 7 april maken we een echo dan kunnen we de zwangerschap bevestigen. 

9 maart: Savannah presenteert haar al goed. Daar heeft Sam al gebruik van gemaakt, de sloeber😁. Dus een eerste dekking is een feit. Het ging er liefdevol aan toe zoals je kunt zien op de foto. 🥰

Maar afspraak bij de dierenarts voor de progesteron blijft wel gelden, zo kan ik beter de geboortedatum inschatten.

 

6 maart: progesteron is nog steeds onder de 1 dus we testen pas opnieuw vrijdag zodat we goed het weekend kunnen inschatten.

 

1 maart: progesteron is nog heel laag. Minder dan 0,2. Wij waren ook heel vroeg bij het ontdekken van haar loopsheid. Dus dit speelt ook wel partner. Maandag opnieuw testen. Zal ergens voor begin volgende week zijn. 

 

16 februari 2023: Savannah wordt loops. We plannen een combinatie met onze eigen 'liefste van de hele wereld' reu Sam! Heel benieuwd hoe deze combinatie zal zijn. Dit wordt haar laatste nestje dus wel speciaal voor ons. De laatste combinatie met onze Argentijnse meisjes.  

Op 1 maart nemen we toch ook een progesteron test bij de dierenarts. Zo kunnen we zeker de juiste tijdstip gaan bepalen.