5 maart: Fender, Uraya en Winston zijn goed thuis gekomen. Sam en Major wonen hier nog een poosje verder bij ons voor het buitenland. 

Geel: Uncle 'Sam'

roze: Uraya

blauw: Uwe 'Fender'

groen: Uncle 'Winston'

zwart: Ursa 'Major'

 

 

4 april: Vrijdag werden de pups getest op shunt bij de dierenarts. Alle pups zijn goedgekeurd. 

24 maart: ze werden vandaag gevaccineerd door de dierenarts, hun chip werd geplaatst, paspoort in orde gebracht en dna afgenomen. Ze kregen 10/10, alle reutjes hadden reeds hun beide teelballetjes. 
We hebben al enkele contacten gehad ondertussen. Zondag kwam de sloebers van de chiro langs van Brent in de tuin 8-tal kindjes, vandaag eerste uitstap met de auto op bezoek bij mijn ma in haar tuin en daarna slapen in de buggy. We hebben nog wat uitstapjes in petto komende week. 
17 maart: er begint al veel leven in te komen, zo leuk. Ze worden sociaal naar ons en heel speels. Morgen de laatste regendag en dan richting het mooie weer! Ideaal 😍!
9 maart: de schatjes zijn 4 wk oud. Ze krijgen vandaag hun 2de ontworming.
Ze eten nu reeds de 2 de dag vers vlees. Gisteren 1 x naast de moedermelk. Vandaag 2 x. Ze hebben er geen moeite mee. Ze vinden het heerlijk!
Nageltjes en haartjes tussen de teentjes werden ingekort voor het glijden te voorkomen, de oortjes werden ook aangepakt voor de eerste maal. Sinds gisteren hebben ze al de dubbeltje ruimte gekregen. 
7 maart: morgen starten we met de eerste vaste voeding (diepvries rund Farmfood) 
Ze kregen vandaag een nieuw halsbandje. De velcro bandjes kwamen te klein. Kleurtjes vallen nu terug beter op. Tante Tootsie is terug heel nieuwsgierig naar de kleine pupjes. 
3/3 ze zijn een goede 3 weken en beginnen met elkaar te spelen. Hun gehoor is ook al aanwezig. En nemen nu alle geluiden op. 
28 februari:De pupjes van Savannah zijn allemaal goed vertrokken naar hun nieuwe baasjes. Deze morgen heeft mini puppie teefje Uraya kennis gemaakt met Umma en  Violette voor hun vertrek. 
Never kreeg na het vertrek haar nieuwe plaats aan het schuifraam en de grotere werpkist. Ze heeft het goedbevonden.(Schnauzerspeeltje aan de omheining is een kadootje van Ummi 🥰)

27 februari: De kracht begint toe te nemen. Ze gebruiken ook al goed hun zicht. Ik heb al likjes gekregen. Binnen een weekje begint het echte werk voor ons. Nu was het nog maar enkel de mama die depups controleren.  
23 februari: 2 weken oud en de oogjes zijn en open. Ze werden vandaag voor de eerste maal ontwormd. Morgen volgen er foto’s. 

19 februari: Wat zijn het dikke bolletjes, de ogen gaan waarschijnlijk dit weekend open gaan 🥰

 

16 februari: De pupjes zijn 1 week oud. Hebben een gewicht tussen de 410 en 450gr. Dus de melk is rijkelijk aanwezig. Ze doen het allemaal uitstekend. 

12 februari: ze krijgen dikke buikjes, precies gestrande zeehondjes 🥰🥰🥰

11 februari: Gewichtjes gaan goed vooruit, tussen de 255 en 305gr. Alles verloopt vlekkeloos met onze 5 molletjes en Nevertje.

10 februari: eerste 24u prima verlopen! Drinken en slapen. Never eet ook met veel smaak. Lekker gezellige drukte ❤️. 
9 februari 18u: de pups en Never doen het uitstekend. Never is helemaal in haar element met haar puppy's! Lieve mama ❤️.
Volgens mijn dierenarts bij nader onderzoek van de rx-scan was de 6de wel degelijk ook een pupje maar al reeds afgestorven id buik. Volgens haar kon je het zien aan de rx dat het zich niet meer zo goed aftekent. Het lost als het ware zichzelf op. Beetje triest maar ben blij dat ik dit niet heb moeten zien. 

9 februari: 


Zwart: 205gr

Geel: 215gr

Roze: 220gr

Donkerblauw: 214gr

Groen: 242gr


7u30 het blijft rustig 4 reutjes en 1 teefje wellicht stopt het hierbij

5u04 de reutje is geboren (zwart) 

3u50 3de reutje is geboren (geel) 

3u25 eerste teefje is geboren ze drinken allemaal heel vlot (roze)

3u03 tweede reutje is geboren alles verloopt vlekkeloos (donkerblauw)

2u27 eerste reutje is geboren (groen)

haar water is gebroken om 1u30. 


8 februari: oeps ik moet mijn woorden intrekken. Sinds deze middag temperatuur gedaald. Wellicht morgen of deze nacht bevalling. Ik slaap er deze nacht bij. 


7 februari: De laatste dagen gaan in. De werpkist wordt geplaatst. En vanaf morgen wordt de temperatuur gemeten. Maar normaal verwacht ik geen wijziging voor woensdag. 

5 februari: 6 pupjes te zien. Nu nog maximum een weekje geduld en we kunnen de wondertjes van Nevertje bewonderen. Onze Tootsie wordt dan grote zus 🥰. Benieuwd naar haar reactie, haar mama met die kleine schatjes. 

3 februari: nog een goede week. Er zit al heel veel beweging in de buik! Het is al een flinke buik.


20 januari: Nog een goede 3 weken. Haar buikje begint toe te nemen. Ze rust ook veel. En zoekt elke avond mijn schoot op, de lieve schat.

9 januari: never is zwanger!! We zagen er een 5-tal. Rx is gepland op 5/2 18u. 

8 januari: de echo is verplaatst naar morgenvroeg. Mijn dierenarts had wat vertraging opgelopen. Zelf voel ik wel al een buikje komen en gedrag is er ook aan te merken. 

Foto 1 van never en hoogzwangere Savannah 


26 december: ze is 2 wk en 1 dg ver normaalgezien. We hebben de echo vastgelegd op 8 januari om 18u30. Dan weten zeker of ze zwanger is. Aan haar gedrag kan ik momenteel nog niet veel merken. Ze komt wel elke avond op mijn schoot id zetel liggen. Want anders minder was. Maar voorlopig enige verschil. 


12 december: de 2 de dekking verliep ook vlekkeloos! 


11 december: deze ochtend heb ik een prachtige super lieve enthousiaste Max mogen ontmoeten. Hij wist meteen wat hij moest doen 😊. Hij begrijpt ook onze taal 😉. Dus als alles goed gaat verwachten wij pups rond 12 februari. Binnen 4 wk plan ik een echo om de zwangerschap te bevestigen.

Morgenavond ga ik nog voor een 2de dekking. 


10 december: resultaten waren gisterenavond 6,51. Dus ze heeft haar eisprong. We vertrekken morgenvroeg 5u - 5u30 richting Nederland voor de spits en na de nachtklok ;). Als alles goed gaat zijn de pups uitgerekend voor 12 februari. Max is sinds vandaag 16u toegekomen vanuit Praag dus net op tijd, oef!  

 

1 December: Never is loops. We plannen de eerste progesteron testen op woensdagavond 9 december.

 

Oorspronkelijk hadden wij geen plannen met Never. Maar de reu uit Praag die al 2 x onbereikbaar was voor Savannah in 2020 wegens lockdown maart/april en okt/nov. Is nu net voor enkele maanden in Nederland. En dit maakt het natuurlijk een stuk eenvoudiger om hem te bereiken. Vandaar onze plotse ommezwaai. We zijn super enthousiast dat onze plannen nu wel kunnen doorgaan met Xander. 

Xander Ernst Astronaut 'MAX'
Xander Ernst Astronaut 'MAX'