Salvador Dali Angle of Water X Dog-Otho's Savannah

 Eye test clear 2020                     eye test clear 2020 


 

 

24 januari: Ze spelen al met elkaar. Maar dan wel nog maar heel kort want ze slapen nog heel veel. Sommige staan nog wat wankel maar ze beginnen al rond te stappen. Hun werpkist is verhuisd naar het venster en is nu de dubbele grootte. Op 4 weken mogen ze dan ook erbuiten. Woensdag starten we met vers vlees van Farmfood. 

 

20 januari: Ze zijn bijna 3 weken oud. Ze oefenen op hun evenwicht om al op 4 pootjes te lopen. Hun gehoor begint ook te komen. 

 

18 januari: foto's van de jongens en van de meisjes en in groep. 2,5wk oud nu. 

15 januari: vandaag zijn de schatjes 2 weken oud!! Sommige zitten al op hun poepje. En wikkelen met hun staartje. Het worden nu echte hondjes ipv sluipende molletjes. Ze werden voor de eerstemaalontwormd. Dit herhaal ik nu elke 2 weken. Dit weekend kijk ik voor hun eerste groepsfoto. 
12 januari: allemaal dikke bolletjes. De oogjes beginnen al beetje te openen, sommige zijn er vroeg bij.
10 januari: ze bewegen al goed. Binnenkort gaan de ogen open. Dan kunnen ze de wereld beginnen ontdekken. 
8 januari: 1 week oud, alles verloopt echt zalig. Zo trots op mijn 9 schatjes 🥰. 
7 januari: morgen zijn ze een week oud. Dan hebben ze ongeveer het dubbele van hun geboortegewicht. Ze krijgen al wat kracht op de voorpootjes en kruipen zo al vlotter vooruit. Kleur begint ook al wat lichter te worden. 
5 januari: drinken, slapen en groeien. Meer moet dit niet zijn in combinatie met een supermama 😍. De ene foto is met Tootsie. 

4 januari: ikzelf ben terug aan het werk maar ben wel vlakbij ;). Savannah voelt zich duidelijk goed in haar vel. Al 2x lag ze uitgestrekt in de zetel met de pootjes achteruit, iets wat zedelaatsteweken niet meer kon. Met zicht op haar kindjes die aan het bekomen zijn van hun dosis melk. 

3 januari: ze krijgen al dikke buikjes. 🥰 toppertjes alle 9 
2 januari 23u: perfecte eerste dag. Ze zijn goed op weg, Savannah doet het super! 

2 januari 11u: De nacht is goed verlopen. Ze drinken allemaal heel vlot. De mama eet en drinkt ook al goed. Alle toekomstige baasjes werden gecontacteerd. De mensen die ik nog moet zien voor het volgende nestje van Never zal ik nog later contact mee opnemen, want ik voel precies al iets id buik.

De bezoekjes kunnen pas geregeld worden vanaf dat de pups verhuizen naar het schuifraam bij de voortuin. Dit op 3-4wk. Het wordt wat creatiever maar veiligheid staat nu prioritair. We hebben gelukkig de mogelijkheid het veilig te laten verlopen. En ik doe mijn uiterste best voor degene die whatsapp of messenger hebben de nodige filmpjes te krijgen. 

3 reutjes en 5 teefjes

super blij met dit mooie nestje!!
Savannah deed het super! Morgen enkele foto’s en neem ik contact op met de baasjes. Nu zal ik bij haar blijven komende nacht. 

23u55: laatste pupje een reutje van 215gr. (Zwart)

23u05: een reutje 200gr (bruin) 2/5 

Al enkele foto’s van de eerste 6 pups. 1r 5t, nog 2 te gaan. 
21u05: nog een teefje 175gr (rood) 1/5 
20u35: nog een teefje 210gr (grijs met groene stippen) tussenstand 1/4 allemaal hele ferme gewichten 
19u35: nog een teefje 200gr (wit)
19u10: een teefje van 215gr (oranje)
18u50: terug een flink reutje van 225gr (licht blauw)
18u20: eerste pupje is geboren een teefje. Ging moeizaam omdat ze in stuit lag. Dik mooi meisje van 225gr (paars)

17u: de weeën beginnen. 
16u45: water is gebroken en ze gaat meerdere keren naar buiten voor stoelgang en plasjes. Ze zal binnenkort weeën krijgen.  

1 januari: een gelukkig nieuwjaar!!! Temperatuur is gedaald naar 36,6gr. Ze heeft wel nog wat gegeten. Wellicht vanavond of morgenvroeg pups. 
31 december: laatste dag van 2020. We zijn er niet rouwig over. Savannah blijft er nog rustig in.

30 december: Savannah zoekt al een beetje uit waar ze haar nestje kan maken, maar voorlopig nog geen tekenen van een aankomende bevalling. Ze rust vooral veel. 

28 december: ik meet nu elke dag 3x haar temperatuur. Maar ze eet ook nog goed. Dus zal wel niet voor direct zijn. 
27 december: laatste week gaat in. We hebben haar werpkist geplaatst. Ze heeft al wat kennisgemaakt. Nog enkele foto’s van haar. 
26 december: rx-Scan gedaan deze morgen. En controle van Savannah. Alles verloopt goed. We hebben 8 pups geteld, enorm groot nest. Hopelijk verloop alles goed. 

8 december: We zitten nu flink over de helft. En dit zien we duidelijk. De buik wordt snel dik. Ze heeft nood aan veel aaitjes en knuffels. En eet nu verschillende kleine porties.

30 november: Goed nieuws!! Savannah is zwanger, we zagen veel vruchtjes. De hartjes hoorde ik ook al goed kloppen. 

28 november: maandag 30 november 14u30 gaan we met Savannah naar de dierenarts voor bevestiging van de zwangerschap. Ze gedraagt zich alvast zwanger! 

12 november: bijna 2 weken zwanger. Deze week zijn we enkele dagen gaan uitwaaien naar de zee. 

1 november: er ging liefde in de lucht!! Joepie!! Alvast 2 sfeerbeelden ;). 

Na een bewogen weekje moet ik sluiten of niet... en veel werk gehad in het Hondensalon. Toch 2x leuk nieuws vandaag, dekking gelukt en ik mag open blijven tijdens de 2de lockdown. Op 2 november kregen we te horen dat ik toch niet open mag blijven met het hondensalon :(.

Binnen 4wk weten we of alles gelukt is en we verwachten rond 3 januari de pupjes. 

 

 

28 oktober: bloedtest is 2,81 vrij laag. De dekking zal wellicht rond zondag gebeuren. Deze avond halen we Salvador op zodat hij al wat kan wennen aan zijn nieuwe thuis voor de komende week. 

 

We hebben gekozen voor de jonge Salvador Dali Angle of Water. Hij wordt hopelijk voor de tweede maal papa. Eerst hadden we plannen buiten België, maar heelaas heb je dan het verhaal van corona...  Maar super blij!! Want wij zijn heel tevreden over het nestje van Salvador X Guapa geboren augustus 2020. De pups waren echt super sociaal en lief en daarnaast waren het prachtige pups. En aangezien Guapa en Savannah 2 halfzussen (dezelfde moeder) zijn zal het wellicht een goede match zijn.

 

Salvador Dali komt uit de combinatie Halli Galli Astronaut X Ninja Girl Angle of Water. Salvador heeft al meerdere malen meegegaan op hondenshow en zal hopelijk nog veel te zien zijn, indien de hondenshows terug doorgaan. In september 2019 werd hij beste puppy van de dag tijdens de belgische schnauzerclub, in Kortrijk werd hij beste jeugd en meteen ook beste van het ras.