Salvador Dali Angle of Water X Dog-Otho's Savannah

 Eye test clear 2020                     eye test clear 2020 


 

 

1 maart: Alle pups zijn goed opgestart in hun nieuwe huis. Het voelde wat raar deze morgen, zo stil. Ik miste de knuffels, likjes en bijtertjes. Savannah ging zoeken in de tuin of er niet toch nogergens eentje verstopt zit. Zus Tootsie heeft een nieuw doel gevonden, 5 kleine molletjes die klaar zijn om de wereld te beginnen ontdekken!  
Voor de baasjes, bedankt voor het vertrouwen! De reeds vele leuke lieve berichtjes en foto’s! Het was misschien wat moeilijker met de COVID regels, iets formeler. Maar we hebben samen ons best gedaan om  een fijn verloop te hebben. Ik kijk ernaar uit ze te zien opgroeien tot fantastische Schnauzer.  

27 februari: Wat is het stiller in huis. De eerste pups zijn het huis uit. Savannah is wel opgelucht. Maar tootsie zoekt wel de grote gekke bende. Ze zijn nog maar met 2 meer.


25 februari: Het was terug leuk voor de pups met al die kindjes. Gisterenavond nog eens voor de laatste keer ontwormd. En nu is het aftellen naar hun nieuwe thuis. Alvast nog de groepsfoto. 

23 februari: morgen komen er enkele vriendjes id tuin spelen van Jentl zijn klas voor zijn 10de verjaardag. Nooit gedacht dat dit ging kunnen op 24 februari!! De pups zullen weer verwend worden metknuffels. 

21 februari: wat een prachtige lentedag 🥰 zo genieten met die lieve schatten. Enkele sfeerfoto’s... 
21 februari: al enkele foto’s van zaterdag en deze morgen. Deze namiddag komen er in shifts vrienden met kindjes kennismaken met de pups. Voor Corona was dit ook 1 van de dingen die we samen in groepdeden. Nu lossen we het op dat elk gezin zijn speeluurtje doorgeeft. Maar we hebben goed weer besteld ☀️! Dus het zal een leuke namiddag worden. De groepsfoto wordt ook gedaan vandaag. Hun puppypakketjes staan al allemaal klaar voor volgend weekend. 
18 februari: Op bezoek bij Veronique in zonnebeke (www.verika.net). Mijn favoriete uitstapje met de pups. Ze ziet mij altijd graag komen.
Alvast veel nieuwe prikkels: Ze hebben kennis kunnen maken met Otilia de lieve pointer, poosje in de auto, luide macadam langs haar huis, nieuwe tuin, hondenlawaai op de achtergrond. Was goed de karakters te zien bij die nieuwe indrukken. 

18 februari:

Iedereen heeft kunnen kiezen. En nu de dagen aftellen. 


Rood: Ultra Violette 

Groen: Umma

Paars: Ummi

Oranje: Ulli Bobbi

Geel: Uniek18 februari: super trots op de schatjes, eerste nacht volledig proper! Nacht voordien waren het nog 2-3 plasjes. Het zijn nachten van 23u tot 6u. 


17 februari: De 3 reutjes zijn gekozen:

blauw: Unique Chester

bruin: Uhtred

zwart: Urko

donderdagavond kennen we de namen van de teefjes. 

 

14 februari: Zo dit waren de laatste sneeuwfoto's. Nu zullen het terug wat warmer maar heelaas wat natter worden. Erna krijgen we de lente. Ik heb een weekje puppy verlof. Zal ons deugd doen. Na een drukke week met de nacht geboorte van Never, regelmaat en structuur geven aan de pups, en daarnaast werken. 

13 februari: de pupjes kregen 10/10 van de dierenartsen. Wat waren ze flink. We zijn sinds vandaag begonnen om korreltjes te mengen bij hun vers vlees. Nu bouw ik rustig het vers vlees af en bouw ik de korrels op. Maandag beginnen we met de bezoekjes welke pup bij wie zal horen. Dan kan ik ze eindelijk bij naam roepen. Ze zijn zo leuk en gelukkig die schatjes 🥰🥰. 

9 februari: Wat is het fijn in de sneeuw, en zo mooi om te fotograferen. Het zijn mijn allereerste sneeuwpuppy's. De vuile modder en regen weg, zalig. Ok, het is niet warm maar ze ravotten wel buiten! De voorspellingen zien er alvast heel goed uit voor de komende 2 weken. Wat zijn we blij dat we ze toch veel prikkels kunnen geven met de tuin. De pupjes hebben alvast niet door dat er enkele meters verderop in huis nog 5 kleine molletjes liggen bij hun mama.  

7 februari: Wat is het koud geworden voor die lieve schatjes. Maar toch houden ze zich sterk en doen ze alles zoveel mogelijk buiten. Sommige beginnen zelfs al te piepen als ze moeten kaka doen. Echt super flink!

Maar toch zal ik blij zijn dat die week voorbij is voor hen. Wij hebben vandaag gelukkig geen al te grote pak sneeuw gehad. Maar wellicht zal dit morgen wel wat meer zijn. Er zijn ook 2 buurmeisjes komen knuffelen vanuit de staat. Ze zagen ook al eind deze week enkele klantjes terwijl ze buiten konden. Zo wennen ze toch beetje per beetje aan andere mensen buiten ons gezin.

6 februari: Voorbij de 5 weken nu. Ze gaan al vlot naar buiten en naar binnen. Ik probeer nu een vaste structuur op de bouwen bij de pups, wat heel belangrijk is voor hun verdere ontwikkeling bij de baasjes. 

Hun dag start zo: na het slapen meteen naar buiten, eten, terug naar buiten met de mama. spelen daarna slapen. En zo gaat de dag verder. Kleine binnenruimte voor de slaapjes, grote binnenruimte voor te spelen. En normaal leren ze dan om na een 2-tal weken beide ruimte proper te houden en alles buiten te doen. Ook zal ik de speelruimte wekelijks veranderen van speeltjes, zo blijven ze geprikkeld. Het zijn zo een lieve mooie schatjes!! Nu beginnen de karakters zich te ontwikkelen, maar ze liggen vrij dicht bij elkaar. Ik denk dat ik nog enkele dagen nodig heb om nog meer onderscheid te zien. Sommige zijn denk ik gekruist met een konijntje want ze springen rond op 4 poten ;).

Ik ben benieuwd hoe ze de winterpiek zullen ervaren vanaf morgen, het zullen maar korte momenten zijn buiten. Maar ze moeten het ook leren.  

 

1 februari: vandaag werd er voor de eerste maal geschoren ad oortjes, voetzooltjes en poepje. En werden de nageltjes geknipt. Oh wat zijn ze schattig en mooi  🥰 
Het beginnen al echte deugnieten te worden!

30 januari: Gisteren waren ze 4 weken oud. Ik heb ze op 2 momenten eens buiten geplaatst. Sommige deden al een plasje. Maar voor de regelmaat zullen we nog een weekje moeten wachten. Ze mogen nu ook verder dan hun slaapplaatsje. Dus hun wereldje wordt nu telkens maar groter. Ze werden nu ook voor de 2de maal ontwormd.

Ze hebben een top tante Tootsie, die vol overgave speelt en knuffelt met hen. Zo mooi om te zien, Tootsie is zo een schat ermee. De baasjes hebben al van die mooie momenten mogen aanschouwen via de filmpjes die ik toestuur. De andere tantes zijn lief ertegen maar houden zich liever op afstand bij die beweeglijke pupjes. Tootsie werd gisteren 1 jaar. 

26 januari: Vandaag gestart met het vers vlees. dagje Een vroeger dan ik voor ogen had. Ze hadden er geen moeite mee! De ene keek wat afwachtend de ander vloog meteen naar het bord. En uiteindelijk hebben ze er allemaal van gesmuld. Zoals de baasjes allemaal konden zien op het toegestuurd filmpje. We zijn vertrokken met Savannah dus wat te ontlasten, ook al heeft ze melk tot de laatste dag. En wij gaan vanaf nu meer mogen poetsen. Laatste foto is van opgeruimd nestje na hun smospartij en in dromenland. 

24 januari: Ze spelen al met elkaar. Maar dan wel nog maar heel kort want ze slapen nog heel veel. Sommige staan nog wat wankel maar ze beginnen al rond te stappen. Hun werpkist is verhuisd naar het venster en is nu de dubbele grootte. Op 4 weken mogen ze dan ook erbuiten. Woensdag starten we met vers vlees van Farmfood. 

 

20 januari: Ze zijn bijna 3 weken oud. Ze oefenen op hun evenwicht om al op 4 pootjes te lopen. Hun gehoor begint ook te komen. 

 

18 januari: foto's van de jongens en van de meisjes en in groep. 2,5wk oud nu. 

15 januari: vandaag zijn de schatjes 2 weken oud!! Sommige zitten al op hun poepje. En wikkelen met hun staartje. Het worden nu echte hondjes ipv sluipende molletjes. Ze werden voor de eerstemaalontwormd. Dit herhaal ik nu elke 2 weken. Dit weekend kijk ik voor hun eerste groepsfoto. 
12 januari: allemaal dikke bolletjes. De oogjes beginnen al beetje te openen, sommige zijn er vroeg bij.
10 januari: ze bewegen al goed. Binnenkort gaan de ogen open. Dan kunnen ze de wereld beginnen ontdekken. 
8 januari: 1 week oud, alles verloopt echt zalig. Zo trots op mijn 9 schatjes 🥰. 
7 januari: morgen zijn ze een week oud. Dan hebben ze ongeveer het dubbele van hun geboortegewicht. Ze krijgen al wat kracht op de voorpootjes en kruipen zo al vlotter vooruit. Kleur begint ook al wat lichter te worden. 
5 januari: drinken, slapen en groeien. Meer moet dit niet zijn in combinatie met een supermama 😍. De ene foto is met Tootsie. 

4 januari: ikzelf ben terug aan het werk maar ben wel vlakbij ;). Savannah voelt zich duidelijk goed in haar vel. Al 2x lag ze uitgestrekt in de zetel met de pootjes achteruit, iets wat zedelaatsteweken niet meer kon. Met zicht op haar kindjes die aan het bekomen zijn van hun dosis melk. 

3 januari: ze krijgen al dikke buikjes. 🥰 toppertjes alle 9 
2 januari 23u: perfecte eerste dag. Ze zijn goed op weg, Savannah doet het super! 

2 januari 11u: De nacht is goed verlopen. Ze drinken allemaal heel vlot. De mama eet en drinkt ook al goed. Alle toekomstige baasjes werden gecontacteerd. De mensen die ik nog moet zien voor het volgende nestje van Never zal ik nog later contact mee opnemen, want ik voel precies al iets id buik.

De bezoekjes kunnen pas geregeld worden vanaf dat de pups verhuizen naar het schuifraam bij de voortuin. Dit op 3-4wk. Het wordt wat creatiever maar veiligheid staat nu prioritair. We hebben gelukkig de mogelijkheid het veilig te laten verlopen. En ik doe mijn uiterste best voor degene die whatsapp of messenger hebben de nodige filmpjes te krijgen. 

3 reutjes en 5 teefjes

super blij met dit mooie nestje!!
Savannah deed het super! Morgen enkele foto’s en neem ik contact op met de baasjes. Nu zal ik bij haar blijven komende nacht. 

23u55: laatste pupje een reutje van 215gr. (Zwart)

23u05: een reutje 200gr (bruin) 2/5 

Al enkele foto’s van de eerste 6 pups. 1r 5t, nog 2 te gaan. 
21u05: nog een teefje 175gr (rood) 1/5 
20u35: nog een teefje 210gr (grijs met groene stippen) tussenstand 1/4 allemaal hele ferme gewichten 
19u35: nog een teefje 200gr (wit)
19u10: een teefje van 215gr (oranje)
18u50: terug een flink reutje van 225gr (licht blauw)
18u20: eerste pupje is geboren een teefje. Ging moeizaam omdat ze in stuit lag. Dik mooi meisje van 225gr (paars)

17u: de weeën beginnen. 
16u45: water is gebroken en ze gaat meerdere keren naar buiten voor stoelgang en plasjes. Ze zal binnenkort weeën krijgen.  

1 januari: een gelukkig nieuwjaar!!! Temperatuur is gedaald naar 36,6gr. Ze heeft wel nog wat gegeten. Wellicht vanavond of morgenvroeg pups. 
31 december: laatste dag van 2020. We zijn er niet rouwig over. Savannah blijft er nog rustig in.

30 december: Savannah zoekt al een beetje uit waar ze haar nestje kan maken, maar voorlopig nog geen tekenen van een aankomende bevalling. Ze rust vooral veel. 

28 december: ik meet nu elke dag 3x haar temperatuur. Maar ze eet ook nog goed. Dus zal wel niet voor direct zijn. 
27 december: laatste week gaat in. We hebben haar werpkist geplaatst. Ze heeft al wat kennisgemaakt. Nog enkele foto’s van haar. 
26 december: rx-Scan gedaan deze morgen. En controle van Savannah. Alles verloopt goed. We hebben 8 pups geteld, enorm groot nest. Hopelijk verloop alles goed. 

8 december: We zitten nu flink over de helft. En dit zien we duidelijk. De buik wordt snel dik. Ze heeft nood aan veel aaitjes en knuffels. En eet nu verschillende kleine porties.

30 november: Goed nieuws!! Savannah is zwanger, we zagen veel vruchtjes. De hartjes hoorde ik ook al goed kloppen. 

28 november: maandag 30 november 14u30 gaan we met Savannah naar de dierenarts voor bevestiging van de zwangerschap. Ze gedraagt zich alvast zwanger! 

12 november: bijna 2 weken zwanger. Deze week zijn we enkele dagen gaan uitwaaien naar de zee. 

1 november: er ging liefde in de lucht!! Joepie!! Alvast 2 sfeerbeelden ;). 

Na een bewogen weekje moet ik sluiten of niet... en veel werk gehad in het Hondensalon. Toch 2x leuk nieuws vandaag, dekking gelukt en ik mag open blijven tijdens de 2de lockdown. Op 2 november kregen we te horen dat ik toch niet open mag blijven met het hondensalon :(.

Binnen 4wk weten we of alles gelukt is en we verwachten rond 3 januari de pupjes. 

 

 

28 oktober: bloedtest is 2,81 vrij laag. De dekking zal wellicht rond zondag gebeuren. Deze avond halen we Salvador op zodat hij al wat kan wennen aan zijn nieuwe thuis voor de komende week. 

 

We hebben gekozen voor de jonge Salvador Dali Angle of Water. Hij wordt hopelijk voor de tweede maal papa. Eerst hadden we plannen buiten België, maar heelaas heb je dan het verhaal van corona...  Maar super blij!! Want wij zijn heel tevreden over het nestje van Salvador X Guapa geboren augustus 2020. De pups waren echt super sociaal en lief en daarnaast waren het prachtige pups. En aangezien Guapa en Savannah 2 halfzussen (dezelfde moeder) zijn zal het wellicht een goede match zijn.

 

Salvador Dali komt uit de combinatie Halli Galli Astronaut X Ninja Girl Angle of Water. Salvador heeft al meerdere malen meegegaan op hondenshow en zal hopelijk nog veel te zien zijn, indien de hondenshows terug doorgaan. In september 2019 werd hij beste puppy van de dag tijdens de belgische schnauzerclub, in Kortrijk werd hij beste jeugd en meteen ook beste van het ras.