23 juni: ik wacht nog op de dna resultaten.

 

De pups stellen het heel goed, heel erg bedankt voor het vertrouwen en de talrijke berichten en foto's die ik nog toegestuurd krijg.

 

op 4 juni vertrok Quetsch het oranje bandje & Quarky het groene bandje het nest.

op 3 juni vertrok Qäthe (Kete) het gele bandje & Qosmo het lichtblauwe bandje het nest.

7,5 weken oud 

 

29 mei 2017: De pups hebben al veel meegemaakt de laatste dagen! 

Het was dan ook een leuk lang weekend. Op woensdag bezoek van een kindje en enkele volwassenen. Op donderdag 3 koppels met kleine kindjes. Op zaterdag terug een koppel met kindjes. En dan gisteren zondag op uitstap geweest met de auto naar ieper. Daar gaan picknicken erna op bezoek bij familie in een service flat en erna bij vrienden met veel kindjes.

Nu woensdag ondergaan ze nog eens een opfrisbeurt in het hondensalon en gaan we nog eens op bezoek in de kleuterklas. Zo hebben ze terug een autoritje gemaakt.

 

23 mei 2017: Alles is goed verlopen bij de dierenarts.

 

6 weken oud

17 mei: Het is een hele warme dag vandaag! Pups mogen maar korte poosjes buiten in de schaduw.

alle puppy teefjes zijn gekozen en al 2 reutjes het donker blauwe en het groene bandje. Er volgt snel nog eens een uitgebreide fotosessie. Er zit alvast al veel beweging in. Ik train hen nu al een poosje op zindelijkheid. Binnen een weekje train ik ook de nachten.

Dinsdag 23 mei komt de dierenarts voor de vaccinatie en de chip. Dan luisteren we ook naar het hartje en of iedere reu 2 balletjes heeft. Korrels en water drinken lukt nu ook al heel vlot.

7 mei 2017:De 2de ontworming. De eerste korreltjes en socialisatie is begonnen. Laat het mooie weer nu maar komen!

 

3,5 weken oud

1 mei 2017: Zie ninja voor de laatste nieuwtjes.

22 april: De oogjes zijn open en de eerste ontworming is gebeurd. 

 

19 april: Alles gaat super goed! Gewichten stijgen de lucht in. 

groen reu: 520

lichtblauw reu: 570

oranje teef: 440 

geel teef: 610

16 april 2017: We hebben de bandjes aangedaan bij de pups. Ze zijn nu 8 dagen oud en zijn al meer dan het dubbele van hun geboortegewicht. Ze slapen soms wel grappig zie maar op de foto.

 

teef oranje

teef geel

reu lichtblauw 

reu lichtgroen

10 april: alle pups zijn boven de 200gr. Ze doen het heel goed. De foto's van guapa heeft meer een rode schijn dan die van ninja, dit komt door de verschillende lamp ;). Zelfde effect gewoon ander kleur. 

 

9 april 22u: de gewichten stijgen goed, kleinste 175gr zwaarste 240gr

 

22u: mama en pups blijven alles perfect doen. 

 

13u30: Alles verloopt verder goed. Ondertussen merken we iets op bij Ninja ;). 

 

8u30: ze doen het allemaal uitstekend! Mama en pupjes. 

 

Teefje 150gr

Teefje 188gr

Reu 180gr

reu 200gr

 

1u35: De laatste is geboren een flinke reu. 

 

0u50: een 2 de teefje is geboren iets kleiner dan het eerste. Alle pups drinken al goed. 


0u25: Een flinke bleke reu is geboren. Guapa is een natuurtalent. Ze is nu al tot over haar oren verliefd op haar pupjes.

 

de eerste beelden van het eerste pupje

8 april 2017: Op middernacht is uiteindelijk het eerste pupje geboren. Een teefje. Het was efkes een moeilijke start voor Guapa maar nu zijn we vertrokken.

7 april 2017 22u: Guapa wordt wat onrustiger en heeft al enkele persbewegingen gedaan. Deze nacht bevalling.


7 april 2017 15u: Temperatuur blijft laag maar Guapa blijft behoorlijk rustig. Zonet nog eens eten aangeboden en dit at ze met veel goesting op. Zolang ze dit nog doet is de bevalling nog niet in aantocht. Sowieso vermoed ik is het niet meer voor vandaag. Maar deze nacht slaap ik wel bij haar. 

 

7 april 2017 8u: Temperatuur is gedaald naar 36,4°gr. Ze heeft deze morgen wel nog gegeten. Ik verwacht binnen de 24u wel verandering in gedrag. Normaal is de bevalling voor de 36u na de daling vd temperatuur. De meeste bevallingen gebeuren 's nachts dus er zit wel kans in dat het volgende nacht de moment zal zijn.

 

6 april 2017 13u: we meten nu minimum 3 x per dag de temperatuur. Bij Guapa kan het eventueel al vanaf morgen zover zijn. Normaal heeft een hond 38°gr. Bij een aankondiging van de bevalling daalt de temperatuur met 1°gr of zelfs meer. Ook stoppen ze erna met eten. 

Guapa haar temperatuur is nu 37,3°gr wat al behoorlijk laag is. Wordt vervolgd ....

Werpkist staat al klaar naast onze zetel. 

 

4 april 2017: Deze avond rx gedaan. Guapa heeft 4 gelijke pups. Hopelijk gaat nu alles verder goed en worden ze goed geboren. 

 

26 maart 2017: We voelen beweging in de buik, zalig!!

 

25 maart 2017: nog ongeveer 2 weken en het is zover. Op 31 maart komt de dierenarts en leggen we een datum vast voor de rx foto. Zo zijn we zeker of alles verder goed gaat en kennen we bij benadering de hoeveelheid. Kan altijd 1 mis zijn. Zeker bij een heel groot nest.

12 maart 2017: 5 weken ver, nog 4 te gaan. Guapa haar buikje begint duidelijk te groeien en de tepeltjes zwellen, hier een foto van haar avondritueel id zetel 😃. Achter haar ligt Savannah.

 

3 maart 2017: Echo gedaan en alles ziet er perfect uit, meerdere pupjes op te merken en alles zoals het moet zijn. Joepie!! We zijn dolgelukkig want zowel voor Guapa als voor Nesthor is dit de eerste maal dus we waren er heel hard mee bezig of alles goed gelukt zou zijn. We wachten nu in spanning af tot rond 9/4 hoeveel pups en welke geslachten het zullen zijn. We zijn heel blij dat lieve, mooie Nesthor broer van Ninja gecombineerd is met onze mooie Argentijnse Guapa.

 

5 februari 2017: Guapa is normaalgezien zwanger van Nesthor! Rond 6 maart nemen we een echo om zeker te zijn. Vermoedelijke geboortedatum is rond 9 april. 

 

4 februari 2017: bloedwaarden waren in de voormiddag op 6,52. Dus morgen dekking.

3 februari 2017: bloedwaarden waren in de voormiddag op 4,76 ze doet dus nu haar eisprong dekking 2-3 dagen erna is perfect.

 

1 februari 2017: Vandaag werd haar bloed genomen voor de eerste progesteronbepaling. Die begint al wat te stijgen 2,17. Vrijdagvoormiddag wordt ze opnieuw genomen. Normaal als alles blijft normaal stijgen is dit voor vrijdag/zaterdag.

Nesthor haar vriendje is sinds vandaag bij ons, ze kunnen alvast al wat kennismaken. 

Vrijdag meer nieuws.

 

23 januari 2017: Onze Guapa is loops. In theorie gaat de dekking door tussen de 11de en 15de dag.