26 oktober: We hebben al veel berichtjes en foto's ontvangen van de pups. Ze stellen het heel goed bij hun nieuwe baasjes. Dank je wel voor de mailtjes en de mooie foto's. 


23 oktober: De laatste avond met zijn zeven. Wat zal het raar doen. vrijdag wordt Newly (brui) en Nelly Belle opgehaald. zaterdag New Gretschke (groen) en Nina, zondag Neeka. En op 2 november Nickske (zwart).

De dvd'tjes zijn aan het branden. Daar staan er dus heel veel foto's en filmpjes op.

7 weken oude lieve schatjes :) Prachtig niet? 


22 oktober : We hebben een fotoshoot gehouden! Super schattig :)!

Alle pups zijn gewassen uitgezonderd Nick voor de ophaling vanaf vrijdag. Morgen maak ik de DVD's voor de eigenaars en de pupppypakketten.

Wij hebben beslist welk teefje we zullen kiezen. Het wordt het rode bandje en zal heten Never Give Up. 


19 oktober: ze kunnen nogal ravotten! Vooral met dit mooie weer wat hebben we geluk! Nog 5 dagen en de eerste gaan weg. Het zal hier een pak rustiger zijn. 

15 oktober: Bezoekje aan de kleuterklas was voor zowel pups als kindjes een nieuwe ervaring. Ze hebben een beetje moeten wennen aan de drukte van de kindjes. De ene was nieuwsgieriger dan de ander. De reutjes waren iets stoerder dan de meeste teefjes. Het teefje met het beige bandje was ook niet onder de indruk. Na een 20 minuutjes waren ze uitgeteld en gingen ze rond Justine gaan kruipen. Justine volgt hier 2 weken stage in het hondensalon en kan mij goed bijstaan in het binnen en buiten zetten van de pups :). Gisteren werden nog eens hun nageltjes geknipt en voetjes uitgeschoren. Ze zijn ook al meerdere malen gewassen geweest. En hun kopje werd ook al een 10 tal dagen terug in model geschoren.  

13 oktober: morgen al 6 weken! De karakters beginnen zich nu goed te vormen. Ze ravotten veel met elkaar en Looney en Ninja. Woensdag gaan ze op bezoek naar de het eerste kleuter naar de klas van Jentl:). Dit zal wel leuk zijn voor de kindjes en de pupjes! Ze waren nu zaterdag en zondag ook mee met ons naar het evenement Present@transfo daar stond ik met een stand van het hondensalon. Ze waren heel flink en hebben heel wat nieuwe indrukken gemaakt. 

10 oktober: de pups zijn vandaag gevaccineerd en gechipt. Ze spelen nu geregeld buiten met Looney en Ninja.  


8 oktober: Het weer is ons niet meer goed gezind. Maar de pups worden toch enkele keren per dag buiten geplaatst. Sinds vrijdag vind ik geen kaka meer in de werpkist alles doen ze nu buiten, fantastisch hé op zulke jonge leeftijd!

Vrijdag worden ze gechipt en gevaccineerd. De europese paspoortjes worden ook in orde gebracht. En er wordt DNA afgenomen van alle pups.

5 oktober: de flesjes zijn voorgoed voorbij we zijn er niet rouwig over. De pups doen al flink pipi en kaka buiten. Binnen enkele dagen verdwijnt de melk en eten ze enkel nog korrels en water. Nu ben ik al volop gestart met de zindelijkheidstraining. Aan 6 weken train ik ze voor 's nachts proper te worden.


2 oktober: Wat hebben we geluk met het weer! Het is zalig voor de pups om de tuin te kunnen ontdekken. En ook voor ons! 

Het eten lukt al vrij goed. Er is hier ondertussen maar liefst 7 kg melkpoeder op! Dat is enorm veel en dat is er ook aan te zien!

De keuze van de reutjes is sinds gisteren gekend. Het witte bandje zal een nieuw groen bandje krijgen. Op de foto's is het niet zo een duidelijk verschil tussen beige teefje en wit reutje. En het is leuk om achteraf te kunnen terugkijken naar de foto's en wetende wie wie is. 30 september: ze zijn vandaag 4 weken. Ze krijgen nu nog een flesje 's morgens en 's avonds dat is zo een ruime halve liter melk per ronde. Overdag drinken ze uit een schaaltje en eten ze zachte korrels. Ze worden vandaag opnieuw ontwormd. 

28 september: de pups hebben al kunnen genieten van de fantastische nazomer. ze moeten er nog wat aan wennen. Het eten van de korrels lult al wat beter. Wat ons toch alweer een flesje minder scheelt. Het is zo knoddig hoe ze spelen. Wel zijn ze nog steeds heel jong en hebben ze nog veel slaap nodig. Het verkennen is pas na 4 weken. Dan zullen we ze ook iedere dag een kleine tijd proberen buiten te plaatsen. 


25 september: vaste korrels eten lukt nog niet zo goed. Ik zal nog enkele dagen geduld moeten hebben. 


24 september: Ze kunnen al veel lawaai maken. Hun gehoor begint nu ook te komen.

 

23 september: Het filmpje is iets te zwaar voor op youtube te plaatsen. En ik vind niet meteen een hulpprogramma om het wat bij te knippen. Ik maak deze week nog eens filmpjes op een iets lagere kwaliteit. 

Vandaag 3 weken!! Ze beginnen al wat te knabbelen op korreltjes die ik heb zacht gemaakt met hun melk. Nog een beetje geduld en de flesjes zullen stilletjes aan kunnen minderen. Ik denk wel dat ik het niet zal missen ;). 

 

22 september 21u: ik was vandaag zo blij om mijn lieve pupjes voor de eerste keer echt te zien spelen met elkaar. Ik heb een film gemaakt maar heb problemen om het te kunnen inladen. Ik zal morgen eens kijken voor via youtube iets aan te maken. Mensen die Facebook hebben moeten anders maar via Emmi Vanhemmens gaan. 

22 september: morgen zijn de pups 3 weken. Ik oefen al af en toe op voeding uit een bordje. Maar het zal pas voor na de 3 weken zijn. Ze likken wel eens aan mijn vingers maar rechtopstaand en ergens uit eten lukt nog niet. Meestal lukt het rond de 3 weken en 2 dagen. Dus we zijn er bijna. De flesjes zal ik sowieso ook blijven geven zodat ik zeker blijf dat iedereen voldoende blijft eten. 

Het was een leuk weekend. Ik was zaterdag weg op de schnauzerclubdag CRBSP. Stijn heeft eens alleen het roer overgenomen. Daar was het ook een heel emotioneel moment. Alle clubkampioenen van 2013 werden op de erering gevraagd voor nog een trofee. Salsa was clubkampioen 2013 en Looney heeft de trofee van Salsa in ontvangst genomen. 

19 september: badje genomen en erna van het zonnetje genieten. Zijn ze niet superknoddig!

18 september: de pups doen het verder goed. Nu beginnen ze goed te oefenen op het stappen. Ze staan ook al op hun 4 pootjes om hun behoefte te doen. 

17 september: de pups liggen veel te slapen op hun rug. zoals je kunt zien op de foto's. Vandaag flesjes gegeven in het zonnetje :). Ze drinken nu gemiddeld 40 ml per pup per beurt.


16 september: Ze zijn 2 weken oud. Als ik ze vastneem voor de voeding kan het niet snel genoeg gaan. De kracht in de pootjes zal nu ook komen. 

 

15 september: morgen 2 weken en 7 super goede pupjes! Ze worden dan voor de eerste maal ontwormd. Vandaag is alles ingediend bij Sint-Hubertus ivm geboorteaangifte. Van het nestje van Looney heb ik alle stambomen ondertussen ontvangen die gaan deze week met de post mee. 


14 september: de eerste ogen gaan open! Superknoddig :). Ze zijn rap! Al gewichten boven de 600gr. 


12 september 20u: de pups doen het heel goed! Nog 3 dagen en de ogen gaan open


11 september 20u: Er zijn al 1 pup boven de 500 gr en het is een teefje de lichtste van de 7 is momenteel een reutje. Maar dat wil nog niets zeggen over de grootte van het hondje later. Looney was in het begin de zwaarste pup in 2012 en nu is ze uiteindelijk de kleinste. 

De flesjes gaan heel vlot nu, zeker met de grotere speentjes. Gelukkig voor ons want het is niet te onderschatten. 

Ik ga dan eens een foto en filmpje nemen van een pupje aan een flesje maar daarvoor moeten we uiteraard met 2 zijn.

De kleuren beginnen ook te variëren. Voorlopig hebben we 1 bleker reutje en teefje. De rest zal redelijk donker zijn zoals Salsa. Bij haar vorig nestje waren ze ook allemaal gelijkaardig zoals Salsa. Er was er dan maar 1 die iets bleker was dan de rest en dit was dan onze Looney.

10 september 19u: Hun staartjes gaan al de lucht in als ze vooruit gaan (kruipen) en als ze drinken. je kan dit ook zien op de foto's. Nu krijgen ze nog 6 flesjes per dag, ze drinken een gemiddelde van 20 ml per keer.


10 september 12u: De pupjes hebben een groter speentje nu op de flesjes zitten. Ze hielden de vorige speen niet zo goed meer vast. En aangezien ze nu al een stukje groter zijn lukt een grotere speen heel goed. Het is altijd een beetje zoeken.

 

9 september 20u: Exact 1 week geleden werden de pups geboren. Maar ook met een groot verlies.

Ondertussen zijn er al een drietal boven de 400gr :))! Maw dubbel van het geboortegewicht :).

Bedankt aan Elsy voor de goede hulp vandaag, ze hebben ervan genoten van de vele buikmassage's, flesjes en wasbeurtje ;)!


8 september 21u: Zoals je kunt zien op de foto's groeien ze ferm. Ze beginnen ook al wat lichter te worden. Er ligt ook een beertje bij hen ze liggen er graag op. Er zijn 2 pups zonder bandje, dit is een bleek reutje en een donkerder teefje. Het zwartje en het bruintje zijn ook reutjes. Bordeau, crème en paars zijn teefjes.

Morgenavond zijn ze een week oud. Ze zullen dan ongeveer het dubbele van hun geboortegewicht zijn. Wat fantastisch goed is. Het is een groot geluk dat Salsa zulke grote pups ter wereld heeft gezet, ze heeft de volle 63 dagen gedragen. Dit maakt een heel groot voordeel in overlevingskans. Veelal zijn pups uit een groot nest maar een gewicht van 120-150 gr. 


7 september 21u30: alles blijft goed gaan. Gewichtjes tussen de 290 en 360gr. Wel moeten we nog steeds veel moeite doen dat ze voldoende blijven drinken en niet afvallen. Maar het zijn al dikkertjes! foto 6 en 7 september


6 september 20u30: alles verloopt nog steeds goed. De ene is wel iets meer werk dan de andere. De ene neemt het flesje meteen goed vast de ander valt dan constant in slaap. Maar ze blijven flink bijkomen. En met veel geduld. Ze genieten van het flesje en de buikmassage achteraf. Looney doet het ook nog steeds goed ze is een flinke grote zus!


5 september 21u: de pups zijn van een gemiddelde van 180-220gr naar een gemiddelde van 260-310gr gegaan. Wat heel goed is want de men zegt minimum 20gr per dag bijkomen. Looney kijkt af en toe eens naar de pups en likt er eens aan zoals je kunt zien op de foto's. Ze beschermt ze ook wel.

 

4 september 17u: Deze ochtend was ik het efkes moe aan het worden. Het was niet altijd even vlot, het drinken lukte niet altijd of ze verslikten zich. En telkens ben ik dan bang dat ze achteruit zullen gaan of er melk in de longen zouden komen en dit is dan fataal. Maar sinds deze middag heb ik een goede routine gevonden en doen de pups het nu echt goed. Ik geef dus de pups elke 3u een flesje. En dit is ongeveer 10 minuten per pup, dit 8x per dag samen met mijn man. Dus een flinke fulltime job naast het werk en de kindjes. Ik geef dus het flesje erna een massage van de darmen voor de stoelgang en de pipi te bevorderen, dit met een nat warm doekje. Dit is mooi om zien hoe de pupjes meteen een plasje maken en zich echt heel comfortabel voelen. Dit bootst de tong van de moeder na. En erna op de weegschaal en een nota maken dit zo 8x per dag.

Ik heb wat klantjes afgebeld om dit haalbaar te maken. Binnen een weekje is het 5x per dag. Maar nu dag per dag

Ze hebben nu al een 2de keer een vitaminendosis gekregen met oa colostrum.

De gewichten zijn heel goed. Nu is het al tussen de 240gr en de 275gr. Dus ongeveer al een 50gr bij en dit in nog geen 48u. 

Bedankt voor de vele mailtjes en berichtjes. Nu neem ik niet veel de tijd om te antwoorden maar weet dat ik ze allemaal lees en er veel deugd van heb.  

Ik heb ook deze morgen gebeld met een fokker die een nestje middenslagschnauzers heeft grootgebracht met het flesje. Een nestje van 11!3 september 13u: de pups doen het goed. Ze zullen nu komende 3 dagen een aangepast supplement krijgen om zeker geen tekorten te hebben. 

Looney is heel geïnteresseerd in de pups wat wel heel goed is. We gaan dit stimuleren. 


3 september 9u: de voedingen lukken goed de pups zijn perfect. De emoties zijn iets minder. Het was zo een superhondje ons Salsa. Ik ga ze zo missen. 


2 september 23u: Vreselijk nieuws voor ons, Salsa is gestorven.

Om 20u ben ik ermee naar de dierenarts geweest voor een keizersnede. De eerste pup kon er niet uit. Haar pup kantelde blijkbaar voordat ze het eruit moest persen. Zo kwam de pup blok te zitten dit was bij haar eerste zwangerschap in 2012 ook zo, ik wist dan nog niet dat de fout blijkbaar bij haar zelf lag.

Haar baarmoeder had een goede duw gekregen en veel bloed verloren. Nadat ze terug klaar was voor uit de verdoving te komen is ze niet meer wakker geworden. Ze zal hoogstwaarschijnlijk in shock gegaan zijn.  

De pups daarentegen doen het prima het zijn 3 reutjes en 4 teefjes geworden.

Die gaan we nu zelf proberen te voederen. En de volwassen honden hebben er al eens kennis meegemaakt in de hoop dat ze de moederlijke taken op zich zullen nemen. Na een week kunnen we een balans maken of dit allemaal haalbaar zal zijn voor ons en de pups. 

 

 

 

2 september 19u: ik ben om 17u30 met Salsa naar de dierenarts geweest ter controle. Alles zag er goed uit op echo duidelijk kloppende hartjes en alles op zijn plaats. De doorgang was ook in orde. Ze heeft extra calcium toegediend dat bevorderlijk is voor de weeën. Eenmaal thuis heeft ze meteen al wat weeën gehad. Dus de bevalling is in zicht. 


2 september 13u: nog niets ... Het blijft spannend. Iets wat niet van mijn gewoonte is maar ik zal een naar een film kijken op een dinsdagnamiddag want als ik rondloop blijft ze ook niet rustig ;), in de hoop dat dit zal helpen. 


2 september 10u: nog steeds niets, ik denk dat ze aan het wachten is op die fantastische nazomer ;)


2 september 7u30: Salsa test iedereens geduld ;). Nog steeds niets maar het begint wel te naderen. Ze is sinds deze nacht 2u30 veranderd in gedrag. De eerste duidelijke tekenen net voor de weeën zijn er alvast.

 

1 september 22u: nog geen verandering. 


1 september 10u: temperatuur is gedaald, de bevalling zal voor binnen de 24u zijn. 


1 september 8u: Ik heb bij haar geslapen omdat ze wat onrustig was. Maar alles nog steeds normaal.


31 augustus 11u: eetlust en temperatuur is nog steeds normaal. Indien verandering wil dit zeggen dat de bevalling binnen de 24u is. 

30 augustus 2014: salsa ligt al klaar in de werpkist :). Temperatuur en eetlust nog normaal.


29 augustus 2014: net terug thuis van een midweekje met hondjes kindjes. Salsa plaatsje voor de bevalling wordt nu klaargezet in de keuken. 


21 augustus 2014: nog maximum 12 dagen, het is al een serieus dik buikje! 


4 augustus 2014: Salsa begint dik te worden, joepie! Nog 4 weken geduld!

 

6 juli 2014: Salsa is sinds donderdagavond 3 juli thuis. Momenteel kunnen we nog niets opmerken van een mogelijke zwangerschap. Ze is nog speels :). Eind juli zullen we meer weten!

 

1 juli 2014: De eerste dekking is geslaagd. Donderdag 3 juli mag Salsa naar huis.

 

30 juni 2014: bloedtesten wijzen erop dat het vermoedelijk morgen zal zijn. 

 

27 juni 2014: Salsa gaat naar Nederland voor de dekking met Helios de Meijerij.