29 september: de jeugd doet het uitstekend. Salvador is beste puppy in de schnauzer clubshow geweest op 22 september (crbsp). Dolfi heeft zijn eigen hippe instagram profiel. En sita zit aan't zeetje. Ik zie ze nog alledrie. Het zijn leuke fijne honden met fantastische baasjes!

 

 

Wat waren de pups enthousiast bij de peuters! Echt fantastisch. Wel heb ik omwille vd privacy wet geen foto's mogen nemen van de kindjes en de pups. Maar de klaspop Jules heb ik wel gefotografeerd samen met Salvador. 

28 maart: gisteren kregen ze een frisse snit voor naar huis te gaan, prachtige kopjes. Morgen nog eens wasbeurtje. De mandjes/ dekens die we hebben gekregen zullen nu ook in de living komen te liggen voor de extra geurtjes. De puppy date is jammerlijk genoeg niet doorgegaan gisteren. Maar straks wel naar de peuterklas. 

24 maart: Al heel wat bezoekjes gekregen van familie. Vandaag zijn we naar een super lieve Golden retriever pup van 6,5mnd geweest Ruby. Ze was super lief voor de kleine pupjes leuk om te zien.

Deze avond ben ik naar mijn vriendin Veronique in Zonnebeke geweest die een hondenpension heeft. Daar konden ze nieuwe geluiden horen van grote honden. En waren ze onder de indruk als Veronique en haar dochter Caro de paarden in de stal gingen steken. Toen had ik ze allemaal in mijn armen en keken ze naar de grote dieren die langs hen passeerden, bij Sita was er zelfs plots een klein grommetje. Zo van ik kan u aan ;).

Woensdag gaan we gaan spelen naar kennel 'maere minne', bij 3 zwart zilver dwergjes van 4 dagen jonger. En ondertussen blijven we oefenen op het proper worden. Ze lopen nu al flink over de terras tot aan het gras voor hun plasje. 

 

21 maart: De puppy pakketjes zijn bijna compleet. Ik heb al de trim spulletjes, shampoo en speeltjes van bij transgroom, de korreltjes van Royal Canin. En nu volgt nog een pakketje van dogbite.nl met allerlei verschillende kauwbeentjes en snoepjes. Autoritje ging heel goed vandaag. Ik heb ze niet gehoord. 

 

20 maart: De dierenarts is langsgekomen voor de chip, vaccinatie en het dna. Alles is in orde! Ze gedroegen zich voorbeeldig. 

Dolfi & Savaldor hebben samen 4 balletjes ;) dus dit is ook goed nieuws. Ninja slaapt nu sinds 2 dg 's nachts niet meer bij haar pups. Zo leren ze de nachten alleen te doen. De zindelijkheidstraining lukt ook goed. 

Voor hun socialisatie krijgen wij veel kindjes over de vloer en hebben wij terug van alles op het programma.

21 maart neem ik ze mee met de auto voor een foto voor mijn portfolio aan te kondigen.

Zondag plannen we verschillende uitstapjes en op 28 maart gaan we naar de peuterklas. 

17 maart: De pups zijn 6 weken oud. De 3de ontworming is gebeurt. De bezoekjes voor Dolfi & Salvador is gebeurd. Rood halsbandje is Dolfi en geel halsbandje is voor Salvador. Met het beterende weer kunnen ze nu meer en langer buiten beginnen spelen. 

13 maart: Weer of geen weer hun behoefte doen ze flink buiten. ikzelf klaag soms denk ik meer dan de pups ;). Ze zijn er al goed aan gewend! Gelukkig terug betere weersvoorspellingen vanaf volgende week. Zo kunnen ze dan langere periodes buiten spelen.  Eten lukt al vrij goed. Binnen enkele dagen zijn het harde korreltjes. De tandjes beginnen ook al goed door te komen.

Woensdag 20 maart hebben wij de dierenarts op bezoek voor de vaccinaties, het boekje, de chip en de dna afname. Zaterdag verwacht ik bezoek voor Dolfi & Salva. 

10 maart: Sinds vrijdag gaan ze op regelmatige basis een korte periode naar buiten. Daar doen ze meteen hun behoefte, fantastisch hoe vlot ze dit toch telkens oppikken die kleine pupjes. Zo geraken ze het naar buiten gaan gewoon en het natte gras maakt hun duidelijk ook niet veel uit. Zo leren zo ook dat ze hun speel-en slaapruimte moeten proper houden. Enkele foto's van de eerste buiten dag. Hun werpkist is nu ook de dubbele zo groot. En als we erbij zijn mogen ze dan los spelen in huis met de volwassen honden. Never blijft zorgzaam, lieve Never. En guapa heeft nu ook extra interesse en lijkt ook veel rustiger.  

 

8 maart: Oh wat zijn ze leuk. Kwispelende vrolijke pupjes. Beginnen nu al beter te stappen op de gladde vloer. Heb hun voetjes uitgeschoren en nageltjes geknipt. Lekker alles leren ontdekken. Ook voor Jentl en brent is het nu de leukste periode.

Gisteren heeft Never gans de avond ervoor gezorgd, precies of het haar eigen pupjes waren. En ninja ondertussen uitgestrekt in de zetel. Alvast enkele fotootjes van Never. 

3 maart: Ze werden vandaag voor de 2de maal ontwormd. Ze zijn nu 4 weken oud. Ze spelen al goed met elkaar. Je begint ook de verschillen te zien in hun masker.

Gisteren werd hun papa beste van het ras en nederlands benelux winner op de hondenshow te Groningen. 

28 februari: Een triestige dag vandaag, we hebben het reutje met het blauwe bandje moeten laten inslapen. We hebben bij een dierenartscontrole de reden achterhaald waarom hij enkel maar flesjes dronk. Dus toch meer aan de hand dan wat we eerst dachten. Wat voor hem met der tijd levensbedreigend zou worden. Nochtans hij leek zo fit en actief. Fokker zijn is niet altijd even leuk... Ik heb mij 3,5 wk ingezet voor hem dag en nacht, het was mijn schat. 

 

Het nestje bestaat uit Salvador 'Salva',  Sir Dolfi 'Dolfi'  & Sita. We hopen dat er bij Guapa een Semke tussenzit en kruisen onze vingers. 

 

27 februari: 3,5 wk oud. De eerste voeding deze morgen heeft hen gesmaakt. 

22 februari: het komen echte hondjes. Oortjes beginnen naar beneden te vallen, snorretjes beginnen te groeien. Ze zijn zo schattig en ontdekken nu ook elkaar. 

21 februari: Ze oefenen al goed op de pootjes. Ze zijn nu bijna 1kg. Het zicht begint ook te komen. Eerste bezoek gisteren gekregen, de baasjes van Sita. 

19 februari: Je kan zien op de foto dat het goed gaat met Ninja ;). De pups gaan verder in stijgende lijn, kracht de id pootjes beginnen toe te nemen. 

17 februari: Ze zijn vandaag 2 weken oud. Vanaf nu gaan ze de wereld beginnen ontdekken. De krachten in de pootjes zal beginnen toenemen en ze zullen elkaar beginnen ontdekken.

16 februari: De geboorteaangifte is doorgegeven aan Sint-hubertus voor het aanmaken de stamboom. Morgen wordt de eerste ontworming gegeven.

15 februari: je ziet hier en daar al iets fonkelen, de oogjes beginnen open te gaan. Eerste dag zonder de lamp overdag door het mooie warme weer. Enkele foto's als we de werpkist verversen. Hoe Ninja en de kinderen de pupjes bewaken. 

14 februari: happy valentine :), een valentijn shoot met de pupjes ;). Normaal gaat morgen ongeveer de oogjes open, ben benieuwd!

13 februari: Ze groeien als kool. Hebben dikke buikjes. Grappige foto van reutje met blauw bandje die aan het slapen is. De andere hondjes genoten vandaag van het zonnetje.

12 februari: alles verloopt verder goed. Guapa is benieuwd naar de pupjes, zie foto. Ze is nu ook 3dg loops.

 

11 februari: ze doen het allevijf prima! Ninja is op haar gemak en de pupjes groeien flink verder. 

10 februari: Ze zijn exact 1 week oud en doen het prima! Ze hebben een gewicht van 340 tot 380gr. 

De namen van de pups:

De reutjes:

Salvador

Sem

Sir Dolfi

Wie welke reu wordt beslist na 6 weken. 

Teefje:

Sita

9 februari: Deze voormiddag naar de hondenshow in Douai geweest met Never. Ze kwam 'Beste vh ras', wel niet gebleven voor de erering ;). Tegen 12u terug thuis, Stijn had dus de puppyshift deze voormiddag. 

Ze doen het heel goed, allemaal boven de 300gr. Morgen zijn ze al 1 week oud. Er zit al meer leven in. Kruipen al flink met buikje tegen de grond, zo schattig. Ninja doet het goed. 

8 februari 22u: Geel reutje en Sita zitten al boven de 300gr. Blauw en rood reutje 280gr. Ze doen het prima. Ninja komt al wat alerter en eet al iets vlotter. 

8 februari 9u: Alle pups blijven mooi doorstijgen in gewicht. Normaal vandaag zullen de eerste het gewicht van 300gr bereiken. 

7 februari 15u: Volgens andere fokkers die hetzelfde hebben meegemaakt heeft de mama toch een weekje nodig voor alles vlot loopt. De hormonen zijn ook wat verstoord.

De gewichtjes komen wel goed bij, tussen de 240 en 270gr. Dus ze kan alvast de 3 pups aan. De 4de geniet nog van zijn flesjes. Ninja komt dan soms eens naast mij in de zetel zitten. Kijken wat ik aan het doen ben met hem. Ze heeft geregeld wat knuffeltjes nodig, de lieve schat. 

7 februari 9u: Ninja blijft het lastig hebben, ze voelt zich nog niet goed. De melk is nog altijd minimaal. Hij blijft wel bijkomen met de extra flesjes van ons. 

 

6 februari 21u: De gewichtjes liggen nu tussen de 220gr en 250gr. We blijven komende nacht nog bijvoederen bij de ene reu. Het gaat wel in stijgende lijn, onze hulp werkt. 

6 februari 9u: We zitten aan hun geplande geboortedatum. 1tje heeft nog moeite met het drinken bij ninja. Maar drink heel vlot met de flesjes. Ninja heeft ook nog niet optimaal melk waardoor het drinken ook wel veel vakkennis vraagt. We geven nu sinds gisteren iets extra aan ninja om de productie meer op gang te brengen. Wellicht zal de laatste vanaf dan ook goed vertrokken zijn. Zijn gewicht is nu ook wel terug aan het bijkomen, oef! We hebben deze nacht nu ook beurtrol ingelast, want het was voor mij anders te zwaar aan het worden. Gelukkig dat de pups een heel goed geboortegewicht hadden.

 

5 februari 17u: Voorlopig alles onder controle. Het bijvoederen lukt. 

5 februari 11u: Het verloopt moeilijk. 2 vd 4 hebben voorlopig terug extra begeleiding nodig. Hopelijk trekken ze zich erdoor met mijn hulp. Ze waren duidelijk nog niet klaar voor de wereld ook al hebben ze een heel goed gewicht. Kaarsje branden, ik doe mijn uiterste best.

4 februari 22u: Ze zijn nu een goede dag oud. 3 vd 4 zijn vertrokken. 2 reutjes hadden eerst nog geen goede zuigreflex. De ene is vertrokken sinds deze middag. De andere geven we nu zelf melk bij tot hij het beet heeft.

De dierenarts heeft alles goedgekeurd deze namiddag. Ninja was wel niet blij haar te zien, ze beschermde haar kindjes. 

 

4 februari 9u: Eerste nacht is goed verlopen. Ninja geeft al flink wat melk. Dus extra melkpoeder is niet nodig. We leggen gewoon constant de pups aan zodat ze goed blijven zuigen, wat bij de ene nog wat moeilijk gaat dan de andere. 

 

3 februari 21u: We zijn wat ah bekomen van de laatste 24u. We zijn opgelucht dat alles uiteindelijk goed afgelopen is. En mede dankzij mijn dierenarts die mij goed bijstond ad telefoon en bij de controle.

Ninja was meteen heel blij met haar pupjes. Likte ze meteen mooi, liefde op het eerste zicht. Eerst had ze helemaal geen melk van de verdoving maar na wat te kunnen eten en melk te drinken lijkt alles nu goed op gang te komen. Melk vd mama is nog altijd de beste.

Morgen komt de dierenarts nog eens langs voor de controle, en wijzelf volgen alles nu dag en nacht op. 

tGEBOREN 3R 1T

ROOD 194gr

BLAUW 230gr

GEEL 181gr

teefje Sita 189gr 

 

 

3 februari 19u: UPDATE:

Ook al denk je al wat ervaring te hebben, mijn 12 de nestje ondertussen. Toch gebeuren er vaak nieuwe dingen. Na kleine 2u hijgen en dan uiteindelijk beginnen persen beviel Ninja om 4u47 deze nacht vlot van een mini reutje. Al snel zag ik dat het niet levensvatbaar was amper 79gr, helaas. Na een uurtje begon de rust te vallen over Ninja wat wel raar is. Rond 9u ging ze zelfs plassen buiten en wou ze beetje eten en drinken. Wat haar wel precies deugd deed want om 10u begon ze dan terug aan het grote werk, oef maar hoe moet je dan je tijd rekenen? Reken je dan de tijd vanaf 3u deze nacht of 10u? In ieder geval waren mijn dierenarts en ikzelf wat ongerust. En werd ze gecontroleerd om 14u. Doorgang zag er prima ruim uit. Alleen zitten de pups nog vrij hoog wat het lastig maakt voor Ninja. Maar na 3uur persen geraakte ze uitgeput dan maar spoedkeizersnede. Al snel werd duidelijk wat het probleem was. Ze had een scheur in de baarmoeder. Alles voor de mama dus baarmoeder werd verwijderd. 3 prachtige reutjes en 1 prachtige meid werd zo samen geboren rond 17u30. We zijn nu allemaal goed en wel terug thuis.

 

2 februari 17u: Deze middag rond 12u is ninja haar water gebroken. Ze wil ook vandaag niet mer eten en heeft meerdere malen geplast en gepoept. Normaal bevalt ze binnen de 24u. 

 Ze is al gans de namiddag rustig en geeft nog geen tekenen van aankomende geboorte. Het zal dus een korte of geen nacht worden vannacht...

1 februari: We hebben rx genomen. Pups hebben mooie gelijke grootte zo te zien op de rx. We gokken op 5 pups. Je kan ook goed de tepels van ninja zien op de foto ;).

Ook hebben wij vandaag speeksel afgenomen om testen te doen op PRA-B en Mac dit wordt dan opgestuurd naar Amerika & Czech Republic. De andere hondjes worden volgende week gedaan. Indien ze vrij zijn van alles worden de pups automatisch als vrij beschouwd. De papa is reeds getest.

 

Je voelt niet alleen de pups bewegen je ziet het ook. 

30 januari 9u: De laatste week gaat van start. Maar nu minder leuk voor Ninja, terug sneeuw en veel meer of vorige week al een 15cm en het valt er nog uit. Ze hangt met haar dikke buik over de sneeuw. Dus het is snel plasje en kakje doen en opwarmen in huis. 

 

28 januari: Nog een grote week te gaan, tenzij ze veel vroeger bevalt. Sinds vrijdag voel ik de eerste tikjes in de buik. Nu elke dag wat duidelijker en op verschillende plaatsen. We gaan dan de werpkist plaatsen, maar ze weet wel al dat we op de hoogte zijn van haar zwangerschap. Ze misbruikt de extra aandacht enorm, maar dat mag ook nu wel ;). Vanaf april dan terug regeltjes opleggen. De andere dragen ook goed zorg voor haar en likken aan haar buikje en oortjes als ze in de zetel ligt.  

 

24 januari: We zijn nu minder dan 2 weken. Ze komt nu echt snel bij in gewicht. Ze eet ook meer, en in kleinere porties. Ze geniet ook van de extra aandacht. Van het koude weer en de sneeuw heeft ze geen last. Op vrijdag over de middag 1 februari doen we de RX-scan. Dan weten we normaal hoeveel pups er in de buik zitten. En dan zien we ook of alles er prima uitziet van grootte. 

22 januari: Joepie het sneeuwt, alvast enkele foto's van Ninja & de bende. 

17 januari: Nog minder dan 3 weken. Haar buikje komt nu snel bij. Ze loopt er zo vrolijk bij.

Guapa'tje is nog niet loops dus we kunnen nu zeggen dat de pups elkaar niet gaan overlappen.

We hadden op 15 januari ook eventjes een panne met de website maar gelukkig snel terug opgelost, oef! Dank voor de attente bezoekers ;). Volgende berichtje is met de bolle buik. 

1 januari: eerst en vooral een gelukkig en gezond 2019. Daarnaast hopen wij op een mooi gezond nestje van Ninja. Ze heeft alvast de feestdagen goed doorkomen. Ze heeft ook genoten van enkele dagen aan de kust, en wij natuurlijk ook!

Buikje wordt dikker. Nog 4 dagen en ze is op de helft. 

26 december: Ninja zit nu op 1/3 of 3 weken. Gedrag en symptomen zijn heel duidelijk. Meer zekerheid binnen 10dg. Dan zit ze op de helft en zal ze dikker worden. Op de kerstfoto op de website bij intro staat ze in de midden. Prettige feesten iedereen!

 

6 december: Zo een leuk sinterklaas kado voor ninja ;). 2 de dekking heel goed gegaan. Alles ging er heel vlotjes aan toe. De eerste week van januari zijn we zeker dat ze zwanger is. 

 

5 december: Ninja had deze morgen een bloedwaarde van 8,86 en werd deze avond vlot gedekt. Ze gaf ook duidelijke signalen aan de meisjes. Dus goed getimed. Morgen 2de poging. Pups uitgerekend 6 februari. 

 

3 december: 2,94 we testen opnieuw 5 december. Indien waarde dan boven de 10, gaan de die avond nog naar Nederland anders op 6 december. 

 

2 december dag 12 van de loopsheid. Ninja is 2 x getest geweest. Op donderdag 0,5 en zaterdag 1,49. Ze wordt opnieuw getest op maandag 3 december. Wellicht zal het ergens rond 5-6 december zijn. Haar sinterklaas pakje staat alvast klaar in Nederland. 

 

 

21 november 2018: Ninja is loops. Donderdag 29 november doen we de eerste bloedtest ter controle. In de namiddag dan meer nieuws. Normaal is de dekking voorzien rond 3-4-5 december. En zijn de pups dan uitgerekend rond 4-5-6 februari

     

Foto's Halli-Galli Astronaut 

Halli is een mooie jonge reu van 2 jaar met goede afstamming.  

Hij werd op de wereldtentoonstelling in Leipzig 3des uit hele grote groep jeugdhonden.

Daarnaast werd hij in 2017 hond van het jaar in Nederland in zijn ras en 2des in groep 2.

Hij heeft een zacht sociaal karakter met een goede harde vacht.