2 juni: De pups zijn nu 8 weken oud. Morgenmiddag vertrekt Viggen, Donna volgende week donderdag en Benji blijft tem de Rabiës vaccinatie want hij gaat naar Nederland.

De puppypakketten staan klaar.

Gisteren nog naar mijn vriendin Veronique geweest in Zonnebeke www.verika.net . Veronique heeft de zus van Sam Uraya. Daar hebben de pups kunnen kennismaken met een nieuwe omgeving, 3,5 mnd oude koningspoedel Bagheera en een pointer Otilia en natuurlijk tante Uraya. Het was alvast terug een hele fijne ervaring! 

Ze worden ook nog allemaal gewassen voor vertrek. Viggen is al aan de beurt geweest.

Er volgt ook nog naar gewoonte een groepsfoto! 

                  VIGGEN   -  DONNA  -  BENJI

30 mei: op 27 mei werd papa Sam VDH Europa jugend Sieger in Dortmund Duitsland. Alweer een prachtig keurverslag! 

26 mei: alle pups werden gisteren getest en zijn vrij van levershunt. Nog enkele fotootjes.

 

De kleurtjes bij naam:

Groen: (V) Benji

Tijger: Viggen

paars: Donna

 

23 mei: sam werd gisteren beste jeugdhond van de dag op de Nederlands clubshow! Nog 1 puntje binnen 2 weken en dan is hij hopelijk ook Nederlands jeugdkampioen. 

Brent deed mee met de junior handling, deed het super met zijn maatje Sam! 


20 mei: allemaal goedgekeurd door de dierenarts, gechipt, gevaccineerd, 3de x ontwormd, dna afname, Europees paspoortje. Beide jongens zijn volledig in orde, elk 2 balletjes uitgedaald. 

18 mei: alvast terug wat foto's om te genieten van de voorbije dagen!

13 mei: Wat vinden ze het allemaal leuk. Nu zeker dat ze ook 5 broers en zussen hebben bijgekregen. 

11 mei: Dezelfde tekst als bij Savannah ;). We zijn volop bezig met de zindelijkheidstraining. Zo gemiddeld elke 2u naar buiten. Het gaat vlot met dit zalige weer! Ze ravotten al volop in de tuin met elkaar! Ze werden deze week ook bijgewerkt. kopjes en poepje netjes gemaakt. Nageltjes geknipt. Zo wennen ze alvast al aan de tondeuse op de oortjes/ hals/ teentjes en poepje. 

 

8 mei: Ze zijn het voer al goed gewoon. Smullen er goed van. Nu eten ze farmfood, rundvlees. 

Sinds vrijdag laten we ze geregeld bij elkaar. Ik merk totaal geen verschil aan hun gedrag van oh ik ken jouw wel of niet. Ze spelen gewoon met elkaar.

Gisteren hebben ze voor de eerste malen buiten geweest. Wat is het zalig nu met die temperaturen voor de gewenning aan de tuin. 

Papa Sam behaalde gisteren laatste puntje samen met terug een Beste van het ras op de internationale hondenshow te Gent en is nu zo Belgisch Jeugdkampioen! Sam vind de pups nu echt geweldig. Tot aan 2,5 wk hield hij flink afstand. Sinds ze 3 weken zijn ging hij bij zijn kindjes. 

Ze hebben vandaag hun nieuwe bandjes gekregen. Het oranje bandje is nu een beige/bruin tijgerbandje. 

2 mei: de eerste hapjes vandaag! 

25 april: Laatste drukke weekend voor Sam en haar mammie. Weekendje Parijs achter de rug. Het was de Europese tentoonstelling. 1 x per jaar kans om daar naartoe te gaan in een Europees land. Nu was het niet zo veraf. Hele mooie concurrentie van oa Polen, Spanje, Italie... En Sam Heeft op Zaterdag 4 de excellent behaald (Frans kampioenschap) en op zondag 3 de excellent (Europees kampioenschap) We zijn trots! Hij mocht er staan!

We zitten aan dezelfde evolutie zoals bij Savannah. 

20 april: Donna en haar broertjes doen het uitstekend! De oogjes beginnen open te gaan. 
16 april: super trots op Sam!! Hij werd vandaag Luxemburgs jeugdkampioen!!! En behaalde ook BOB (beste van het ras) op een grote show tegen heel wat kampioenen. Onze kleine man deed het alweersuper! Deze kampioenstitel komt alvast op de stamboom van zijn kindjes. 

15 april: 1 week en 1 dg oud vandaag voor groentje, en 1 week voor paars (Donna) en oranje. Natuurlijk is alles op 7 april opgegeven voor de stamboom. Die is ondertussendoorgegevenengoedgekeurd. 
Je ziet mooi het verschil in mijn hand met de eerste dag en nu hoe groot ze al zijn. 
Papa Sam en mammie Emmi gaan dit weekend naar Luxemburg en goes. Duimpjes omhoog en vingers kruisen 🤞👍. Pappie Stijn, en Jentl en Brent zijn van wacht. En gelukkig hebben we onze fantastischemama’s❤️
11 april: net als bij Savannah tot wel bijna 100 Gr bijgekomen. Alles gaat vlekkeloos. Guapa geniet ten volle. 
10 april: Stijn en de jongens waren puppysitter vandaag. Ik was vandaag op show met Sam in Antwerpen. Daar kreeg hij zijn 2de jeugdpunt met een excellent en werd zo junior BOB. Nu nog 1 show winnenin België voor zijn 18 mnd en dan is hij Belgisch jeugdkampioen. Deze zal dan ook te zien zijn op de stamboom van zijn pupjes. Ben zo fier ophem! Zijn kindjes en vrouwtje deden het ook vlekkeloosvandaag!

9 april: de eerste nacht verliep vlekkeloos. De mama’s en papa doen het super! Ben zo trots op mijn lieve Sam! Hij gaat er zo goed mee om. 
7 april: 18u: alles is goed op weg. De pups drinken goed. Sam is super stil alles aan het bestuderen. Die denkt waarschijnlijk wat is dat toch. Het schatje. 

3 flinke pups! 2 reutjes en 1 teefje, guapa heeft het super gedaan 

1u25: 3 de is een teefje 180gr paars bandje
0:05: 2 de reu 218gr oranje bandje

23u35: de eerste pup is geboren 
Een flinke reu 198gr groen bandje

7 april 21u: guapa doet aanstalten om te bevallen. Nu nog zien of het 7 of 8 april wordt.
7 april 10u30: voorlopig nog normaal temperatuur en gedrag. 
6 april: ze zijn nog rustig. Nog geen tekenen van aankomende bevalling. 
4 april: papa Sam is al aan het bekijken hoe hij alles zal kunnen in de gaten houden.
3 april: haar plaatsje is goedgekeurd 👌

2 april: Rx scan gedaan. We zagen 3 flinke pups. We zijn heel benieuwd naar de kleine Sammekes/Guapa'kes. 

27 maart: de eerste bewegingen zijn duidelijk voelbaar. 😍
We zijn super trots ook op papa Sam, die werd gisteren 26/3 de beste van het ras (BOB) op de Internationale hondenshow KV Rijnland NL. 

14 maart: Ze zijn een ruime 5 wk zwanger. De buikjes beginnen toe te nemen alsook de eetlust. 

5 maart: Joepie, guapa is zwanger!! Zo trots op mijn sammeke, voor de eerste maal papa! Op de echo waren er zeker 3 vruchtjes te zien misschien 4 tot 5 maximum dus geen mega groot nest wat wel goed is. Dan kan ze eventueel een pup van Savannah erbij nemen. Wat zijn we blij! Samen met Savannah de RX-scan op 2 april. 

Op de eerste foto, wel wat onduidelijk zie je de grootte van de pup 1,41cm. 


8 februari: De afpraak voor de echo ligt vast op zaterdag 5 maart om 9u. Met de echo kunnen we al enkele pupjes en hartjes waarnemen en kunnen wij de zwangerschap bevestigen. 


7 februari 2022: terug huiswaarts van een leuke speciale trip 😅. Guapa heeft de dekkingen in Praag goed doorstaan 😁. We hadden gekozen voor een klein gezellig woonbootje. Dus bij deze hebben ze de meest speciale plaatsen gehad ✅. Alvast enkele sfeerbeelden. 

Wat ook leuk was om de papa van Sam terug te zien! Mirka wou Sam houden vond het de verbeterde versie van zijn papa 😁🤩. Altijd leuk te horen ☺️. 


5 februari 2022: Guapa heeft het naar haar zin doordat ze meekan met Savannah naar Praag. Terwijl de dekking bij Savannah gebeurde binnen. Hebben Sam en Guapa ervoor gekozen het gezellig in de voortuin te doen. Kwestie van heel synchroon te zijn 😂.

De pups worden voorzien zoals Savannah 9 april 2022. Dit wordt bevestigd na een echo 4 weken later. 

3 februari 2022: guapa is nu 4,84, eisprong neemt momenteel plaats. Dus ideale tijdstip is 2 en 3 dagen na de eisprong. Guapa en Sam gaan mee met ons zaterdag naar Praag voor Savannah. Het wordt een speciale uitstap. 

2 februari 2022: Sam deed aanstalten om te paren. Dan maar snel Savannah weggenomen. En ja hoor, wat deed hij dit prima met Guapa! Lief en rustig zoals het hoorde. Dus nu is het oppassen geblazen met Savannah. Ze zijn wel wat aan de vroege kant, maar dit kan op zich zeker geen kwaad, gewoon wat rekening houden met de telling. 

1 februari 2022: Deze middag bloed laten controleren. Resultaat was 2,21. Donderdag opnieuw laten controleren om je juiste tijdstip van de eisprong te weten. Guapa en Savannah lopen gelijk op. 
26 januari: Sam en Guapa ondergingen het oogonderzoek. Ze zijn volledig goedgekeurd. 
21 januari: Guapa is loops, gelijk met haar zus Savannah. Op 1 februari nemen we haar progesteron bij de dierenarts.

Onze mooie lieve Sam zal samen met Guapa hopelijk even mooie en lieve pupjes hebben 🥰


Uncle Sam Angle of Water