22 juni 2017: de dna is toegekomen bij sint-hubertus. Alle stamboom nummers zijn gekend en gekoppeld aan de gegevens van de eigenaars.

Alle pups stellen het heel goed, dank je wel voor het vertrouwen en voor de talrijke foto's! Af en toe zal ik hier foto's plaatsen toegestuurd van de baasjes.

 

op 5 juni vertrok Queen Roger (bruin) & Queeny-Fien (paars) het nest.

op 4 juni vertrok Qui M het nest. Het rode bandje

op 3 juni vertrok Quito het nest. Het witte bandje

op 1 juni vertrok Quin Boris als eerste het nest. Het blauwe bandje

7,5 weken oud

 

29 mei 2017: De pups hebben al veel meegemaakt de laatste dagen!

Het was dan ook een leuk lang weekend. Op woensdag bezoek van een kindje en enkele volwassenen. Op donderdag 3 koppels met kleine kindjes. Op zaterdag terug een koppel met kindjes. En dan gisteren zondag op uitstap geweest met de auto naar ieper. Daar gaan picknicken erna op bezoek bij familie in een service flat en erna bij vrienden met veel kindjes.

Nu woensdag ondergaan ze nog eens een opfrisbeurt in het hondensalon en gaan we nog eens op bezoek in de kleuterklas. Zo hebben ze terug een autoritje gemaakt.

 

23 mei 2017: Alles is goed verlopen bij de dierenarts.

17 mei: Het is een hele warme dag vandaag! Pups mogen maar korte poosjes buiten in de schaduw.

alle puppy teefjes zijn gekozen en al 2 reutjes het donker blauwe en het groene bandje. Er volgt snel nog eens een uitgebreide fotosessie. Er zit alvast al veel beweging in. Ik train hen nu al een poosje op zindelijkheid. Binnen een weekje train ik ook de nachten.

Dinsdag 23 mei komt de dierenarts voor de vaccinatie en de chip. Dan luisteren we ook naar het hartje en of iedere reu 2 balletjes heeft.

 

7 mei 2017: Pups zijn nu 4 weken oud. Ze krijgen sinds zaterdag hun eerste korreltjes met puppymousse. Veel eten ze er nog niet van maar dit is een begin. We hadden geluk zaterdag en konden de eerste keer mee buiten. Ze worden nu ook nogmaals ontwormd. 

 

3,5 wk oud

1 mei 2017: De pups zijn nu een ruime 3 weken oud. Ze beginnen nu te spelen. Wel nog met vallen en opstaan. Hun oortjes beginnen nu wat open te gaan en reageren dus op geluidjes, super schattig. 

27 april 2017: De kleuterklas van Jentl kwam eens kijken naar de pups. Ze hadden het in de klas een ganse week over hondjes en natuurlijk was dit voor hen een unieke kans om zulke kleine pups te kunnen bewonderen. Zelf mochten ze enkel maar kijken. Als de pups 7 weken zijn gaan we er eens mee naar de klas van Jentl en de eerste kleuterklas van brent.

23 april: De oogjes zijn open en de eerste ontworming is gebeurd. Er zal snel nog eens een uitgebreide fotoreeks komen.

19 april 2017: De pups doen het super goed! Binnen een tweetal dagen gaan de ogen open. Nu leggen we ook al af en toe de lamp af. Als we de werpkisten poetsen liggen ze allemaal samen. De mama's zijn er gerust in, leuk zo. 

blauw reu: 530

witte reu: 540

zwarte reu: 670

teef rood: 630

teef paars 540

 

Hele flinke pups!

16 april 2017: Pups zijn een week oud en hebben een gewicht van 400 gr en meer...

Ze doen het uitstekend!

 

reu donkerblauw

reu wit

reu zwart

teef rood

teef paars

12 april: vandaag de Geboorteaangifte gedaan van de pups bij Sint-Hubertus. Alles gaat heel goed ermee. 

9 april 22u: alles gaat heel goed met de mama en puppy's.

De mama's worden verwend met: korreltjes "starters puppy/mother" van royal canin gecombineerd met de mother/baby mousse. Daarnaast nog gestoomde kip en als toetje speciale puppymelk. Dit alles is belangrijk om geen calcium tekort te hebben en om sterk te staan. 

 

Alles gaat heel goed, pups drinken goed en hebben een gigantisch gewicht tussen de 220 en 265gr.

 

9u40: Het 5de is een teefje. We hebben nu 3 reuen en 2 teefjes. Ik vermoed dat alles nu voorbij is. Het was een lange bevalling, de pups zien er heel goed uit. 

8u10: het 4de is een reutje. Nu hebben we 3 reutjes en 1 teefje 


7u10: het 3de is een reutje. Allemaal flinke grote pups. 

5u25: het 2 de is een teefje 


4u30: eerste reutje is geboren, alles verloopt heel goed. 


4u: ze begint te persen, is nu voor elk moment. 


9 april 2017 3u: ninja zit in haar laatste uurtjes. Ademhaling veranderd en ze maakt nest. 


8 april 2017 22u: ninja wil nog steeds eten. Bij haar eerste keer was ze maar bevallen 36u na de daling. Dat is in principe morgenavond. We blijven alles goed opvolgen. 


8 april 2017 13u: Temperatuur van Ninja is gedaald. Deze nacht of morgen hebben we bevalling nr 2 :)! Spannend. 

 

 

7 april 2017: alles blijft normaal bij ninja. We meten meerdere malen per dag de temperatuur. 

 

nog een foto van links Ninja en rechts Guapa deze week genomen.

7 april 2017: alles blijft normaal bij ninja. We meten meerdere malen per dag de temperatuur. 

 

4 april 2017: Deze avond rx gedaan. We zien met zekerheid 5 pups, allemaal mooi gelijk van grootte. Kleine kans op eentje extra. Hopelijk verloopt nu alles goed, nog een weekje te gaan. 

 

27 maart 2017: We voelen al beweging in de buik!

 

25 maart 2017: Ninja komt enorm zwaar, ze heeft Guapa voorbij gestoken. We vermoeden een heel groot nest, hopelijk verloopt alles goed. 

Voor de zekerheid nemen wij nu toch een extra rx foto kort voor de uitgerekende bevallingsdatum. Op 31 maart komt de dierenarts en leggen we een datum vast.

16 maart 2017: buikje begint goed dik te worden nu 5 weken en 1dag. Nog minder dan 4 weken te gaan. Fotootje van de eerste lente dagen, aan het kauwen op een beentje. 

6 maart 2017: Voor ons is het zeker duidelijk, Ninja is zwanger :). 

5 maart 2017: Ninja wordt duidelijk dikker. Ze lijkt zwanger met duidelijk symptonen,  maar ik durf pas tegen woensdag volledig bevestigen, dan is ze 4 weken ver. 

 

8 februari 2017: De dekking is gebeurd deze morgen om 10u30 :). De bloedtest bevestigde de juiste moment.

Zo een lief koppeltje mooi om te zien. Morgenavond nog een 2de maal om zeker te zijn. Vermoedelijke geboortedatum is rond 12 april. 

 

6 februari 2017: normaal is de eisprong vandaag gebeurd. Woensdag gaan we op bezoek bij haar reutje en wordt ze ook voor de zekerheid nog eens getest. Zodat we zeker weten hoeveel keer we de dekking moeten herhalen. 

 

3 februari 2017: Bloedwaren waren 1,65 dus maandag 6 februari opnieuw testen. 

 

1 februari 2017: Vandaag werd haar bloed genomen voor de eerste progesteronbepaling. Die staat zoals verwacht nog vrij laag, maar we nemen geen risico aangezien Guapa toch ook getest werd vandaag. Denk rond maandag/dinsdag dat het bij haar de moment zou moeten zijn.

 

25 januari 2017: Ninja is loops. 

 

24 januari 2017: Guapa is loops sinds 23 januari. Ninja zal nu snel volgen.

Chelines Charlatan
Chelines Charlatan

 

 

 

De vader van de toekomstige pups:

Chelines Charlatan, hij is afkomstig van Spanje. Van de kennel Chelines.

De vader van Charlatan is 'Chelines Wonderful Life' die wereldkampioen werd in 2013!