19 juni: De pups zijn allemaal goed terecht gekomen en ze stellen het heel goed. 

De stambomen zijn in mijn bezit en worden volgende week opgestuurd. 

Dit zijn de namen 

Roef Angle of Water 'blauw'

Roefie Angle of Water 'Geel'

Rento Kill Angle of Water 'groen'

Romeo Angle of Water 'Bruin'

Rakam Angle of Water 'wit'

Rosy Zaz Angle of Water (Zaz) 'Roze'

Rimel Angel of Water (Mel) 'Rood' 

6 juni: op woensdagvoormiddag ben ik met de pupjes naar het 2 de kleuter geweest. Amai wat deden ze dit goed, ze hadden geen schrik en waren heel sociaal. Het waren 29 kindjes en zo mooi om zien hoe ze onze zoon Brent eruit konden halen. Ik heb enkele foto's genomen maar omwille van de privacy weggeving kan ik die niet op mijn website zetten. 

In de avond ben ik dan langsgeweest bij Veronique Vermeersch in Zonnebeke waar de papa woont Chelines Charlatan. Ze waren daar goed op hun gemak! Alweer een leuke ervaring.

 

3 juni: Ik heb met onze 7 rakkers naar Trees bohez gegaan. Zijzelf heeft 6 pups geboren op 13 april in de kleur zwart-zilver. Dus in feite een minimaal verschil. Nu ze deden het fantastisch, ook al was het nieuw en vreemd terrein.

Natuurlijk waren er enkele grote lawaaimakers in de auto die niet zo blij waren! En éénmaal aangekomen na 20 min auto rijden vielen ze meteen in slaap in de schaduw. Maar na een half uurtje kon de pret en verkenning van de omgeving beginnen. Het was een leuke en unieke ervaring. Want dit is heel moeilijk een fokker dichtbij te vinden die net bijna dezelfde leeftijd heeft van pups en ras. De foto's volgen nog...!

Dit kan ik alvast verklappen... voor de volgers onder jullie, normaalgezien zal ik voor Never haar nestje eind juni hetzelfde geluk hebben, dan is het bij de fokker van Charlatan :);)!! Veronique verwacht pups 2 dagen na ons. 

op woensdag-donderdag en vrijdag zijn er nog enkele leuke dingen gepland! Maar wat het is zullen jullie wel zien ;)! En erna begint het afscheid nemen :(...

2 juni: We zijn volop bezig in de socialisatie. Vandaag vrienden met kleine kindjes op bezoek gehad. Voor de kindjes heel leuk en uniek, zo leren ze met hondjes spelen. En voor de hondjes ook een ideale socialisatie. Op 3 juni gaan ze voor de eerste keer op stap met de auto. Richting Trees Bohez met pups in de kleur zwart-zilver van 7 wk en 2dg oud. Dit worden leuke foto's. In hun laatste week heb ik ook nog heel veel op hun programma!

29 mei: de dierenarts is langsgekomen, alle pups zijn op en top in orde! Flinke gewichtjes tussen de 1800gr en 2020gr. Voor de 3 de maal ontwormd. Alle reutjes hun teelballetjes zitten al op de juiste plaats, de beet is van allemaal perfect. Ze werden gechipt, dna afgenomen en de puppy vaccinatie werd gegeven. Gisteren werden de pupjes ook nog in model gebracht. 

28 mei: Wat een leven in huis. Pups zijn we nu al een weekje bezig met de zindelijkheidstraining. Kaka is al enkele dagen niet meer te zien id werpkist. Plasjes gebeuren wel soms nog, maar verminderen wel. We hebben natuurlijk wel geluk met het weer. Ze krijgen dan af en toe hun afkoeling in een badje met wat water in. Met de volwassen hondjes lukt het goed al tezamen. 

 

14 april: De pups zijn morgen 4 weken oud en worden dan voor de 2 de maal ontwormd. 

Alles is in orde bij sint-hubertus ivm nestaangifte en stamboom. Bij de foto's zie je een sample hoe deze er zal uitzien. Voor degene die de stamboom al reeds kent, dit is de vernieuwde versie sinds april 2017.

Komende week krijg ik de dna-kit om dan ook te laten afnemen door de  dierenarts op 29 mei samen met de puppyvaccins en de chip. 

De pups beginnen meer en meer te spelen met elkaar, de karakters beginnen te komen. Sommige afhoudend andere 'haantje de voorste'. 

Ze eten sinds vandaag een klein beetje vaste voeding. 

9 mei: De pups zijn nu voorbij de 3 weken. Ze gaan heel snel vooruit. Het gehoor begint nu ook stilletjesaan te komen. En binnen enkele dagen mogen ze de eerste keer korreltjes eten. 

1 mei: De pups zijn 2 weken oud. Hier zie je ze telkens 2x gefotografeerd met kleur van bandje bij de foto vermeld. Ze werden vandaag voor de eerste maal ontwormd. 

30 april: Morgen zijn de pupjes 2 weken oud. De meeste van hen zijn de oogjes open. Ik zal morgen elk kleurtje afzonderlijk eens fotograferen en op de website plaatsen. Gewicht is nu tussen de 540 en 590gr. Geweldig toch! top mama melkfabriek!

28 april: De eerste oogjes beginnen al reeds op te gaan. Het gaat allemaal heel vlot. Ze beginnen al op hun voorpootjes te steunen. En maken al veel lawaai als ze mama ruiken of honger hebben.

24 april: De pups zijn vandaag 1 week oud. Weegschaal geeft aan tussen de 360 en 440 gr! Mooie verdubbeling in gewicht. Ook zit er al wat meer beweging in. Op zondag/maandag gaan de oogjes open. 

22 april: de pupjes zijn nu 5dg. Alles verloopt perfect met mama & de pups!! Drinken dat ze doen, zoals je ziet op de foto als de mama rechtsstaat blijven er wel altijd enkele aanhangen 😂!


19 april: De pups en mama doen het fantastisch. Je ziet ze werkelijk groeien. al enkele hun velcro kleuren bandjes mogen groter maken.

Startgewicht was tussen de 190gr en 230gr. Normaal na een week is dit bijna een verdubbeling. Ik sta nog elke nacht op zodat ze nooit langer dan 4u onbewaakt zijn. 

17 april 22u: Savannah is een geweldige mama! Ze kent perfect haar taak. De pups doen het uitstekend. 
Oranje en paars zijn de teefjes.
Zwart, blauw, groen, bruin en geel de reutjes. 

3u40: Laatste reu is geboren! 5 reutjes en 2 teefjes. Mama is echt een natuurtalent.

3u: er komen precies geen pups meer. Het blijft bij 4 reutjes en 2 teefjes. Alle pups zien er gelijk uit.

2u: 4de reutje is geboren. 4R & 2T.

1u40: 2de teefje is geboren. 3R & 2T.

1u20: 3de reutje is geboren. 3R & 1T.

1u10: 1ste teefje. We hebben nu 2R & 1T.

00u55: 2de reu, ze doet het uitstekend!

17 april: 00u25 eerste pup is geboren een flink reutje!

16 april: 21u De avond valt voor Savannah. Alles is nog rustig. Ik verwacht niets meer op de 16de. Maar ik slaap wel sowieso bij haar.

16 april: 14u Savannah zit in haar werpkist in de living en aanvaard. Ze maakt geregeld haar nestje. 

16 april: 8u Savannah haar temperatuur is gedaald naar 36,8°. Ze wil ook niets meer eten. Als alles goed gaat is de bevalling binnen de 24u. 

15 april: Savannah is nog vrij rustig, ze eet nog en temperatuur is nog steeds normaal.

Indien de temperatuur met ongeveer 1 graad zakt en ze geen eten meer willen zal de bevalling binnen +/- 24u plaatsvinden. Nu meet ik de temperatuur meerdere malen per dag.

13 april: Savannah verwacht 7 pups, wat wil zeggen dat dit een heel groot nest zal zijn. Bevalling kan daardoor iets vroeger zijn dan 19 april.

12 april: de werpkist staat klaar. Ze was al meteen benieuwd en heeft het goedgekeurd. Ze maakte meteen haar nestje erin. Laatste week is ingegaan. 

8 april: We zijn 11 dagen voor de vermoedelijke bevallingsdatum. Savannah heeft het al behoorlijk lastig. Ze is heel zwaar. Ze zoekt rust op dicht bij mij. De pups kan ik sinds woensdag goed voelen bewegen. Op vrijdag 13 april doen we rx-scan dan zien we ongeveer het aantal van de pups. Dan kunnen we ook al zien of alles gelijk is van grootte wat van belang is voor een goede bevalling.

 

 

17 maart: Savannah is zwanger joepie!!! echo gedaan daar waren er een 5- tal vruchtjes te zien. Dit kan ook meer zijn. Maar het aantal zijn we maar zeker na de geboorte.

 

27 februari: Savannah is precies op sommige momenten al wat rustiger en zoekt toenadering. Rond midden maart ben ik zeker van de zwangerschap.

16 februari: 2de geslaagde dekking gedaan. En nu uitkijken naar een mooi nestje. 

15 februari 2018: Savannah werd deze morgen gedekt. Alles verliep heel goed. Morgenavond nog een 2 de poging.

14 februari 2018: De kennismaking was alvast dik in orde, maar de dekking is nog een dag te vroeg. Normaal morgen 15/2.

13 februari 2018: Savannah haar 2de bloedtest is 5,55. Dit wil zeggen dat haar eisprong gebeurd is. Morgenvoormiddag zal ze alvast de eerste kennismaken doen met Charlatan. Ik ben razend benieuwd. 

10 februari 2018: Bloedtest is nog vrij laag 1,21. Dekking zal zeker niet voor dinsdag gebeuren. Dinsdagochtend opnieuw testen.

2 februari 2018: Savannah is loops. De eerste bloedtest nemen we rond de 8-9de dag.