2 juni: De pups worden morgen 8 weken. En Vik en Julia gaan morgen weg. Woensdag gaat Vini dan weg. 

Ze zijn er klaar voor. En de baasjes ook ;)! Alles staat klaar. 

Alvast nog een heleboel foto's van onze uitstappen. En dan volgt later nog de groepsfoto. 

             VEGA -  JULIA   -  VINI  -  VIK

26 mei: Gisteren naar de dierenarts geweest, en de pups zijn allemaal vrij van levershunt. Wel hebben wij heel droevig nieuws ivm het kleine pupje met het bruine bandje. Alhoewel hij op alles prima scoorde, volledige bloedtest afgenomen, shunttest gedaan, algemene controle dierenarts. Bleef hij toch problemen geven in zijn buikje ter hoogte van zijn darmen, stoelgang bleef niet ok, en kleine plasjes merkten wij ook op. Dus de dierenarts dacht aan verklevingen in zijn buikje. Dus hebben wij het wijze maar heel pijnlijke besluit genomen hem te laten gaan. Heel droevig nieuws voor 1 van de baasjes.

 

De andere pups hebben wij wel allemaal een baasje toegewezen en dit worden de namen:

Blauw: Vini 

Geel: Vik

Rood: (V) Julia

Roze: Vega 

 

20 mei: allemaal goedgekeurd, gechipt, gevaccineerd, 3de x ontwormd, dna afname, Europees paspoortje. Alle jongens zijn volledig in orde, elk 2 balletjes uitgedaald. 

Bij het reutje met het bruine bandje blijven wij de stoelgang verder opvolgen. Wel is hij anders heel duidelijk mannetje met al een stevige mooi gebit.  


18 mei:

Wat is het warm! We geven ze elke dag een goede afkoeling in hun badje. In de avond zijn ze dan weer helemaal tot leven. Vrijdag komt de dierenarts voor de vaccinaties en DNA afname. Daarna wordt er dan beslist welke pup naar welk baasje gaat.

Ikzelf hou 1 van de 2 teefjes op van Savannah haar nestje. Ze zal 'Vega' heten, volledige naam wordt Vega the brightest star Angle of Water.  

13 mei: Ze komen met de dag actiever en gekker! Wat hebben ze fun in de tuin. Elke dag breiden we nieuwe dingen uit. En vinden ze het allemaal geweldig. Zo ontdekken we ook één voor één de karakters.

Eten gaat vlot. Wel hou ik de kleinste wat extra in de gaten. Die heeft last van harde stoelgang. De darmpjes die het duidelijk wat moeilijker hebben. We hebben hem alvast al voorgetest op levershunt doordat hij wat kleiner is maar daar is hij gelukkig vrij van. En hij is ook wel speels en gelukkig. De broers en zussen worden pas getest op 25 mei. Die testen is iets wat in Nederland al goed is ingeburgerd, in België komen ze jammerlijk genoeg wat achter. Maar wij kiezen dit te doen. Want het komt maar al te vaak voor bij dwergschnauzers. 

11 mei: We zijn volop bezig met de zindelijkheidstraining. Zo gemiddeld elke 2u naar buiten. Het gaat vlot met dit zalige weer! Ze ravotten al volop in de tuin met elkaar! Ze werden deze week ook bijgewerkt. kopjes en poepje netjes gemaakt. Nageltjes geknipt. Zo wennen ze alvast al aan de tondeuse op de oortjes/ hals/ teentjes en poepje. 

 

8 mei: De socialisatie is al goed op gang. Kennismaken met hun neefjes en nichtje. Samen buiten wennen aan de tuin. Samen eten en slapen. Maar 's nachts houden we ze nog apart. Ze zijn verhuisd naar de living vooraan bij het schuifraam, zo kunnen ze vlot naar buiten. 

De bandjes zijn gewisseld van velcro naar een bandje met slotje. Het zwarte bandje heeft nu een bruin bandje gekregen. 

2 mei: de volgende fase. Eerste keer vast voedsel. Ze vonden het alvast lekker!

25 april: Ruime 2 weken oud. Ze beginnen al wat op hun poep te zitten. En elkaar te ontdekken, heel leuk. Nu mogen we knuffeltjes erbij leggen. Ze zijn op 2 weken voor de eerste maal ontwormd. 

20 april: de oogjes beginnen open te gaan. Tegen morgen zijn ze allemaal open. Alles gaat zo goed! 

11 april: ze zijn tot bijna 100 Gr bijgekomen. Normaal hebben ze na een week het dubbele van hun geboorte gewicht. 
10 april: je ziet dat de melk al goed op gang is gekomen. Ze krijgen dikke buikjes. 
9 april: de eerste nacht verliep vlekkeloos. De mama’s doen het super! 
Geboren 3 reutjes en 2 teefjes 

14u15: laatste pupje was niet levensvatbaar een reutje. De dierenarts was hier er was verder niets meer te voelen. 
12u35: 5de geboren een 3 de reu 218gr, krijgt het gele bandje 
11u35: 4de geboren een 2 de teefje 218gr, krijgt het roze bandje, Savannah neemt haar tijd! 
9u15: 3de geboren een 2 de reu 220gr, krijgt het zwarte bandje 
8u40: tweede is geboren een reutje 225gr, krijgt het blauwe bandje 
7u25: Eerste is geboren een teefje 200gr, krijgt het rode bandje

8 april 6u30: na een hele korte nacht zijn we begonnen aan Savannah 😅. 
7 april 10u30: voorlopig nog normale temperatuur en gedrag. 
6 april: ze zijn nog rustig. Nog geen tekenen van aankomende bevalling. 
4 april: we zijn aan het naderen!! Vanaf vandaag meten we de temperatuur op vaste tijdstippen. Aan de temperatuur kunnen we inschatten als het bijna zover is. Deze zakt dan met ongeveer 1graad. 
 Eten is nu stukken minder door de druk op de buik. Vele kleine maaltijden. 
3 april: Savannah ligt al op een beentje te kauwen in de werpkist. Komt helemaal goed 👌

2 april: RX genomen. We zagen 7 pups. Dit wordt een flink nest. Nu alles klaarzetten voor de bevalling. Ze doet het verder heel goed!

 

27 maart: wij zitten onder de 2 weken nog. 
Ze komen flink bij. Savannah duidelijk zwaarder dan Guapa. 
Vandaag de eerste maal voelen bewegen in de buik. Zalig gewoon! 

14 maart: Ze zijn een ruime 5 wk zwanger. De buikjes beginnen toe te nemen alsook de eetlust. 

5 maart: Joepie, Savannah is zwanger! Het lijkt terug op een vrij groot nestje. Op 2 april volgt de RX-Scan dan kunnen we het aantal tellen.

8 februari: De afpraak voor de echo ligt vast op zaterdag 5 maart om 9u. Met de echo kunnen we al enkele pupjes en hartjes waarnemen en kunnen wij de zwangerschap bevestigen. Onderaan de pagina nog wat extra info erbij gevoegd van papa Uncas. 
7 februari:
Terug huiswaarts met de hondjes. Het prachtige Praag wat kunnen ontdekken. Alvast enkele sfeerbeelden van het weekend. 

5 februari 2022: de rit naar Praag (Tisice) ging heel vlot. Gelukkig waren we met 2 om zo elk de helft te rijden. Na een kennismaking aan Mirka en Pavel en hun zoon die als tolk diende. Hebben wij al haar honden gezien. En zoals ik al vermoede was Uncas Ps Rezlark de meest geschikte voor Savannah om de lijn te versterken. Een hele mooie en super enthousiaste lieve reu. Bij deze kunnen wij nu de datum van de verwachte pups meedelen 9 april 2022. Binnen 4 weken maken wij nog een echo om het te bevestigen. 

Morgenavond brengen wij nog een bezoekje. En dan keren wij terug huiswaarts. 

3 februari 2022: savannah 4,67 zo goed als gelijklopend met Guapa, de eisprong neemt momenteel plaats. Dus ideale tijdstip van de dekking is 2 en 3 dagen na de eisprong. We vertrekken zaterdagochtend richting praag. Sam en Guapa zullen ook meezijn zodat we hen ook optimaal kunnen opvolgen. Van een speciale reis gesproken 😅. 

1 februari 2022: Deze middag bloed laten controleren. Resultaat was 1,94. Donderdag opnieuw laten controleren om je juiste tijdstip van de eisprong te weten. Guapa en Savannah lopen bijna gelijk op. 

26 januari 2022: Ogen bij Savannah laten controleren bij de oogarts, alles was perfect in orde. Al de gezondheidstesten van de ouders komen dan ook op de stamboom te staan van de pup. Iets wat ze sinds 2021 nu ook vermelden, voordien nog niet. 
21 januari 2022: Savannah is loops. Op 1 februari gaan we haar laten controleren welke waarde haar progesteron heeft om de juiste datum van dekking te weten. 

een woordje uitleg over de reu

http://www.schnauzer-astronaut.cz/
Voor de dekking van Savannah ga ik in de buurt van Praag. Bij kennel Astronaut. Hele goede ervaring mee. Ik heb alle reuen kunnen bekijken en Uncas PS Rezlark was de perfecte match voor Savannah om haar lijn te versterken. Daarnaast is hij superlief. Wou meteen knuffelen, heel enthousiaste jongen. 

Alvast enkele foto’s. De fokker Mirka staat ook op de eerste foto met voorlaatste hond Uncas.