vader: Ch. Dog-Otho's Acrobat (Ike)  X  moeder: Never Give up Angle of Water

 


17 augustus: De laatste 24 u allemaal samen is aangebroken. Vanaf morgen gaan de eerste weg. De puppypakketjes zijn zo goed als klaar. De pups zijn netjes gemaakt. Nog eens wasbeurt voor vertrek. En de groepsfoto moet natuurlijk ook nog zoals gewoonte ;).

 

Reu geel bandje: Rak

Reu lichtblauw bandje: Ragnar

Reu groen bandje: Ricardo

Teef rood bandje: Rally

Teef bruin bandje: Rani

Teef paars bandje: R.. Noa 

15 augustus: gisteren zijn we naar Veronique vermeersch (kennel du morcaro) geweest met onze pupjes. Zij heeft 1 dag jongere pups, ook 6. In het begin zag je dat de 2 groepjes duidelijk zich niet wilden vermengen. Maar na een tijd zochten ze toch elkaar op. En eindigden uiteindelijk samen op een hoopje, heel lief. De rit ernaartoe verliep stil, het zijn geen kabaalmakers. De buurjongens hebben ook al eens komen spelen en vrienden met 3 kleine kindjes. Pups zijn nu al een weekje dag en nacht proper.

10 augustus: Alle pups werden vandaag gevaccineerd, chip, dna afname en paspoortje. Allen werden goedgekeurd. We hebben 6 balletjes gevonden;), en de hartjes kloppen prima. Alweer een ganse geruststelling. 

11 en 12 augustus zullen mijn ma & 'plus' papa Eddy hier komen inwonen. Het is namelijk 'wereld tentoonstelling' in Amsterdam. Wat echt heel dicht is als er maar 1 zo een show is per jaar ergens in de wereld. De broer van Never, Newly genaamd moet ik daar 2 dagen showen, er zijn daar zo een 100 peper en zout dwergschnauzers te zien.

Maar de pups zijn in goede handen met mijn mijn kindjes en mijn ma & Eddy. Ze zullen hen met de beste zorgen verzorgen, ik heb hen heel goed gebriefd.

En vanaf dinsdag starten we dan met de auto-uitstapjes :). 

 

9 augustus: Vaccinaties, dna en pasport is pas nu vrijdag 10 augustus. Want de dierenarts had panne met haar wagen op terugweg van vakantie.

De pups doen hun plasjes al goed buiten, ze zijn proper van 23u tot 7u. Het is zalig nu het wat frisser is geworden voor de pups. Iedereen heeft nu zijn naam en het juiste baasje. 

30 juli: De pups zijn morgen 5 weken. We hebben al een warme periode achter de rug. Op donderdag en vrijdag was het echt te warm en mochten ze bij mij in het hondensalon bij de airco. Ze hadden het alvast naar hun zin en de klanten ook ;). Nu is het al enkele dagen leuker om met hen naar buiten te gaan. éénmaal buiten maken ze meteen hun plasje.  Ze wennen aan alle nieuwe geluiden. Morgen is Jentl de oudste zoon van 7 ook terug van kamp. En kan hij er volop beginnen mee spelen. Na een dagje goed te rusten wellicht.

24 juli: De pups zijn vandaag 4 weken oud en worden voor de 2 de maal ontwormd. Ze krijgen ook vandaag hun eerste vaste voeding. 

Gisterenavond mochten ze voor de eerste maal buiten. Ze ontdekte nieuwe geluiden, na wat ontdekken waren ze heel snel moe. Door de warmte is dit voorlopig id ochtend en de avond dat ze buiten mogen. Eenmaal onder de 30gr dit weekend zullen ze ook in de schaduw over de middag buiten mogen. Hun speelruimte in huis wordt nu ook verdubbeld in ruimte en krijgt een plaats vooraan naast het raam. 

16 juli: Ze worden dinsdag 17/7 3 weken. Nu beginnen ze elkaar te ontdekken. Ze bijten al eens in elkaars oren en snuitje. Ze beginnen goed te oefenen en kracht te ontwikkelen in hun pootjes. Binnen een weekje zijn het echte hondjes die klaar zijn om alles te beginnen verkennen.

11 juli: Het worden dan toch geen 'R'ed Devils Angle of Water ;), jammer! Gisteren eerste maal ontwormd, ze vonden alvast de smaak alvast niet lekker. De oogjes zijn zo goed als allemaal open.  

9 juli: Gisterenavond (zondag) gingen de oogjes open van onze kleinste vriend. Reutje met blauw bandje. Vandaag volgde de 2de kleinste, het oranje meisje. De rest zal nu snel volgen. op 10 juli zijn ze 2 weken en worden ze voor de eerste maal ontwormd.

8 juli: De pups zijn nu 12 dg oud. De ogen zullen nu elk moment beginnen open gaan. 

3 juli: Ze zijn vandaag vandaag 1 week. Alles verloopt uitstekend. Eingelijk is die warmte de voorbije week ideaal voor hele jonge pups. We hebben lekker geen lamp nodig. En alles is mooi dezelfde perfecte temperatuur. 

1 juli: 20u. De kleinste pups wegen nu tussen 190 en 210gr. Joepie, ze krijgen hun bandje aan. Ze hebben nu allemaal kleurtjes.

30 juni: 12u De kleinste wegen nu tussen de 165 en 180gr. Morgenavond krijgen ze hun kleurtje. sterke kleine schatjes!

29 juni: 12u De kleinste wegen nu 150, 153 en 154gr. Ze zijn heel goed mee en drinken vlot. Tegen zondag halen we wellicht de 200gr. Dan krijgen ze allemaal hun kleurtje. Ik ben blij,  Never Give up heeft haar naam duidelijk door aan haar pupjes!

28 juni: 12u Alle pups doen het uitstekend. Kleinste is nu 133gr al 25gr bijgekomen op 48u. En gaat zo verder in stijgende lijn.

Never is echt een voorbeeldige mama! ze doet het perfect.

27 juni: 12u: Vandaag was hun uitgerekende datum. 

De melk is goed aanwezig en de pups drinken goed. De kleinste worden wel nog een weekje ondersteund door ons. extra aanleggen, en voorrang op de grootste. Ik ben super blij met de gewichten allemaal gemiddeld 10gr erbij.  

kleinste het blauwe streepje weegt ondertussen 117gr, rood streepje en geen kleurtje 125 gr, wit 155gr, rood en lichtblauw bandje 220gr. 

12u: Ik heb de kleinste extra bijgevoederd. Dit heeft hun deugd gedaan en lijken nu ook gemakkelijker te drinken bij Never. Ze vinden goed de tepel. Ook heb ik op hun rug een gekleurd streepje geplaatst zodat ik ze goed kan opvolgen (blauw, wit, rood en niets) éénmaal ze boven de 200gr zijn krijgen ze allemaal een gekleurd bandje. 

Gewichten:

blauw streepje klein reutje: 108gr

wit streepje klein reu: 145 gr

rood streepje klein teefje: 118gr

geen streepje klein teefje: 118gr

 

rood bandje teefje: 210gr

lichtblauw bandje reutje: 213gr

 

9u20: De bevalling is voorbij. We hebben in het totaal 6 pups 3/3 en daarnaast 1 sterretje reutje.  Straks komt de dierenarts nog eens controle doen.

 

7u50: en nog een reutje. We hebben meer pups dan je kon zien op rx. Verdeling is nu 3/3 en 1*

7u30: 3de reutje is dood geboren. Het heeft gestikt in het geboortekanaal. Heel triest hij was de grootste van de 6 pups. 

6u20: 3de teefje geboren we hebben nu 3 teefjes en 2 reutjes. 

6u: 2de reutje geboren, kleiner dan zijn broertje. Maar ze drinken goed!

5u45: 2de teefje geboren. Kleiner dan voorgaande

5u35 het 2de pupje is een teefje 
26 juni: 5u eerste reutje is geboren. Alles verloopt vlekkeloos. 

26 juni:4u Never was heel onrustig gedurende de nacht. Om 3u30 is haar water gebroken. De bevalling is ingezet. 25 juni: 22u, deze namiddag is de temperatuur gedaald. Ze wilt ook niet meer eten. Ik slaap deze avond bij haar. Normaal morgen de bevalling.

25 juni: 10u, nog eetlust en geen temperatuursdaling. Indien de temperatuur daalt is de bevalling voorzien binnen de 24u. 

 

24 juni: Ze eet nog steeds goed en heeft nog geen tekenen van aankomende bevalling. Dus voor dinsdag wellicht al niet. 

22 juni: Never had een RX-scan. Daar waren duidelijk 5 pups te zien. De dierenarts heeft lichte twijfel over een 6de. Maar de foto was niet zo duidelijk omwille van veel vocht in de buik. 

20 juni: We gaan de laatste week in. Ze slaapt al enkele dagen in de living apart van de andere hondjes. Sinds vandaag staat de werpkist klaar naast de zetel zodat ze eraan kan wennen. Er zit al veel beweging in de buik

15 juni: Never is al een tonnetje. Ze eet nu veel kleine porties omdat ze niet veel plaats meer heeft. Nog een 12-tal dagen te gaan. 

4 juni: Never wordt mooi dik. Ze is rustig en geniet van het buikje wrijven. We geven haar nu zoveel mogelijk rust. En ze eet sinds een 10-tal dagen aangepaste voeding. Op vrijdag 22 juni kennen we het aantal pups. We weten natuurlijk maar na de bevalling hoeveel reutjes en teefjes er zullen zijn. We zitten woensdag op 2/3.

28 mei: We kunnen al sinds vrijdag opmerken dat Never zwanger is. De symptomen waren al iets vroeger op te merken oa meer slapen. Maar sinds vrijdag merken we ook dat de buik begint uit te zetten. Een 6-tal dagen voor haar uitgerekende datum wordt er nog een rx-scan genomen. Dan kennen we het aantal pups. 

26 april: 2de dekking is perfect verlopen. 

25 april: Never is gedekt in de avond. Alle verliep heel vlot. 26/4 een 2 de dekking proberen. Pups zijn uitgerekend voor 27 juni. Rond 25 mei kunnen wij bevestigen of ze zwanger is. 

24 april: Never heeft 4,72 deze morgen dus haar eisprong is gebeurt. Vanavond zal ze eens kennismaken met Ike. Om dan morgenavond aan het grote werk te beginnen. 

23 april: De bloedtest op zaterdag was nog heel laag 1.07. We nemen morgen dinsdag opnieuw en morgenavond zal ik een eerste kennismaking doen met de toekomstige papa.

19 april: We nemen zaterdag de eerste bloedtest. Resultaat heb ik dan in de late namiddag. Maar ik voorspel dat er niets zal zijn voor dinsdag.

16 april: Never is sinds een 2-tal dagen loops. Bloedtest nemen we af zaterdag 21 of maandag 23 april.

Het wordt Never haar eerste nestje. Altijd spannend!