Foto's papa en uitleg helemaal onderaan deze pagina. 

29 september: Een ruime 7 wk oud nu. Ondanks het herfstweer lopen de pups met gemak naar buiten voor hun behoeftes te doen. Ze gaan elke 2/3u naar buiten. Ze moeten het nu eenmaal goed aanleren want bij de baasjes zal dit ook moeten gebeuren. 

Woensdag plan ik de kleuterklas. Ondertussen al veel bezoekjes gekregen, oa ook van andere schnauzerfokkers. Komende week verwacht ik nog enkele schnauzermensen :). 

De komende week plan ik ook de groepsfoto, hopelijk lukt deze goed ;). 

De puppy pakketten worden ook samengesteld. Met oa: Transgroom (shampoo), korrels royal canin, natuurlijke snoepjes (dogbite.nl) en dan nog onderhoudsgerief en speeltje aangekocht bij transgroom. 

De laatste week volle week voor Shadow, Sira en Sky. 

25 september: vandaag hun vaccinaties gekregen, chip gestoken, dna afgenomen en europees paspoort in orde gebracht. 

23 september: gisteren werd hun papa beste van het ras en clubkampioen op de belgische schnauzer clubshow! trots

de laatste 2 zijn ook gekozen. Woensdag komt de dierenarts voor de controle, vaccinaties en chip. 

lichtblauw: Shadow

groen: Senna

 

18 september: De pups hebben het zo naar hun zin buiten, wat een ideaal weertje.  

De meeste pups zijn gekozen. Zaterdag de laatste 2 reutjes groen en lichtblauw.

Rood: Sira

Paars: Sweety

Beige/bruin: Sky

Donkerblauw: Silver

 

11 september: Ze beginnen de tuin te kennen en ze krijgen minder schrik. Doen ook dan hun plasje eenmaal op ze op het gras zijn. 

De korreltje beginnen ook goed te lukken. Degene met het zwarte klittenbandje heeft nu het donkerblauwe bandje. En de lichtblauwe een lichtblauw bandje. Oranje bandje is nu creme/bruin kleurig. 

8 september : de pups zijn een goede 4 wk oud. 2de ontworming is gebeurd. Ze eten nu al wat vast voedsel en mochten sinds zaterdag voor de eerste keer naar buiten. De indrukken zijn nog groot. Maar binnen enkele dagen is het verkennen in de tuin geen gevaar meer voor hen. Nu begin ik wat karakters te zien. 

4 september: Ze zijn bijna 4 wk oud. Ze beginnen alles op te nemen uit hun omgeving. Ze grommen soms eens bij het horen van nieuw geluid. Ze knabbelen aan elkaars oortjes, slaan met de pootjes om te spelen. Nu wordt het leuk. Ze hebben ook al interesse in het eten van de mama. Vrijdag starten we er dan mee.

30 augustus: 3 weken vandaag. Ze beginnen te horen. Ze spelen al soms wat met elkaar.  Beginnen elkaar te ontdekken. 

25 augustus: Door het warme weer is de lamp zowel dag als nacht niet meer nodig. Guapa heeft op zich geen last van het warme weer. Gelukkig zijn ze wel nu al ruime 2 weken oud. Ze trainen al goed hun pootjes. Al de oogjes zijn open. 

23 augustus: Ze zijn 2 weken oud. De ogen zijn bijna allemaal open. Ze worden nu ook voor de eerste maal ontwormd. 

21 augustus: Ze zijn bijna 2 weken. Weldra gaan de ogen open, je ziet al wat bewegingen. 

18 augustus: pups groeien en ontwikkelen... Guapa geniet vd extra aandacht en lekkere voeding.

Binnen 2-tal dagen gaan de eerste hun ogen beginnen open doen. 

 

16 augustus: 1 week oud vandaag. De kracht in de pootjes begint toe te nemen. Ze bewegen zich sneller in de werpkist. Gewichtjes allemaal dubbel geboortegewicht. De stamboom wordt vandaag aangevraagd bij Sint-Hubertus. 

 

12 augustus: Alles verloopt prima gewichtjes komen goed bij. 

11 augustus 9u: iedereen is mooi aan het stijgen in gewicht. Ze doen het allemaal uitstekend. Mama Guapa geniet ten volle van haar verzorging en aandacht, ze is zo een schat! 

10 augustus 12u: De pups zijn een goede dag oud. Ze doen het prima. De 2 kleinste blijven op hun gewicht dus die houden zich sterk, zolang er geen daling is krijgen ze hun voeding binnen. De grotere zijn al wat bijgekomen in gewicht. Normaal zou er nu een stijging moeten komen van al de pups want de melk komt nu goed door. Alvast goede opvolging dag en nacht. 

8u30: Guapa doet het uitstekend. 

Ze kregen allemaal een kleurtje en werden gewogen. 

Reu blauw

Reu zwart

Reu groen

Teef rood

Teef paars

Teef oranje 


1u40: 3 reutjes en 3 teefjes geboren, update morgenvroeg. 

1u15: 2 reutjes en 3 teefjes geboren. De pups drinken goed. 

1u: in het totaal 2 reutjes en 2 teefjes nu geboren. Zo een vlotte bevalling, leuk! 

0u30: 2 de reutje geboren 


0u25: om 0u15 eerste flinke teef geboren en 0u20 eerste reutje geboren. Het gaat vlot! 


18u: Sinds deze middag is de temperatuur gedaald tot onder de 37gr. Eetlust is weg en ze loopt ongemakkelijker. Wellicht tegen ten laatste morgen voormiddag de bevalling.

8 augustus 11u: alles blijft nog steeds rustig...

7 augustus: Ik dacht deze middag dat temperatuur begon te dalen. Maar na enkele uren terug op te meten stond het toch nog terug normaal. Deze nacht blijft ze opnieuw bij ons, zoals vorige nacht. alhoewel ik nog niets verwacht komende nacht. Ze zal haar volle 9 weken uitdoen.

6 augustus: Alles verloopt nog rustig. Waarschijnlijk zal het op de uitgerekende datum zijn 8/8.

5 augustus: We meten sinds gisteren de temperatuur. Indien die daalt en de eetlust wegvalt zal de bevalling binnen de 24 u beginnen. Deze avond nog flink gegeten en correcte temperatuur. Dus wellicht geen bevalling voor 7 augustus... Ze gaat wel al op zoek voor haar nest te maken, oa ook in de tuin zoeken. De werpkist staat klaar in huis.  

1 augustus: we gaan de laatste week in. Er is veel activiteit in de buik. Ze houd zich rustig. Ze geniet van al de extra aandacht. 

26 juli: de grootste hitte heeft guapa getrotseerd. De buik begint mooi dik te worden. We tellen de laatste 2 weken af.

5 juli: Wij hebben super leuk nieuws!! guapa is zwanger van Newly!! Veel vroeger dan verwacht kunnen wij dit aankondigen. We hebben bewust wat willen zwijgen tot na de echo om niet terug te moeten ontgoochelen. Aangezien ze vorige keer niet zwanger was.

We zagen minimum 3 pups op de echo, het uiteindelijke resultaat zal maar pas te zien zijn rond 8 augustus.

28 maart: We hebben minder leuk nieuws. Vandaag echo genomen om zeker te zijn. Maar guapa is niet drachtig... We weten niet hoe het komt. 3 x dekking en bloed geprikt. We proberen het opnieuw binnen 5-tal maanden wel met een andere reu, met Never haar broer Newly Angle of Water. Hele mooi lieve reu die nu deze week voor de eerste maal papa wordt in Frankrijk, dus dit zal ik proberen opvolgen! Hij is internationaal kampioen en belgisch kampioen. En kreeg vorig jaar een Uitmuntend in de wereldshow ik heb hem dan voorgebracht.  En nu al 2 jaar op rij beste hond van het jaar vd schnauzerclub. 
20 maart: Guapa gedraagt haar zwanger. Binnen weekje zou ik het moeten beginnen voelen, dan ben ik zeker van haar zwangerschap. De rx-scan voor het aantal pups is gepland op 24 april. De kleurtjes blijven een verrassing tot bij de geboorte, spannend. 
26 februari: laatste keer tezamen en nu 4 wk geduld. Eind maart weten we of ze zwanger is. De pups worden verwacht rond 28 april en mogen het nest verlaten het weekend van 21 juni.
25 februari: 2de maal is ook gelukt. 

 

24 februari: met een beetje geluk is Guapa zwanger! Morgen nog eens samen. 

 

23 februari: bloedtest was 4,98. 

 

19 februari: de bloedtest is gedaan. Maar nog veel te laag 0,69. We testen opnieuw zaterdag 23 februari.

 

Guapa is sinds 10 februari loops. Afpraak voor de eerste bloedtest is op dinsdag 19 februari. 

 

 

 

 

-mama ons Argentijnse GUAPA 'Dog-otho's Dem Utvalda' Belgisch jeugdkampioen, belgisch jeugdwinner 2016

 

-papa Newly Angle of Water:

titels papa: Internationaal kampioen, frans kampioen, nederlands kampioen, belgisch kampioen, latin winner Fr 2019, beste dwergschnauzer p&z 2017 en 2018, excellent Wereldkampioenschap 2018

bij ons geboren en met liefde grootgebracht op 2 september 2014