TIA LOVA   -    TINY TILLY    -    TABASCO      -      TOOTSIE ROLL     -    TILLY VANILLY   -     TOMMIE        -       TWINKLEY NONA   

22 maart: De pups zijn dit weekend goed vertrokken naar hun nieuwe thuis. Alles verloopt prima. Alle pups kunnen nu volop genieten van de baasjes die nu extra tijd hebben tijdens de lockdown. Wel een minder leuk afscheid dan wat ik gewoon ben, 1 op 1 afhaling en heel kort. 

19 maart: pups zijn voorbij de 7 weken. Het zijn bewogen tijden met het Corona virus. Zelf mag ik niet meer werken sinds woensdag. Gelukkig maken de pups er niet veel van. Ondertussen ookaleenuitstap gedaan met de auto, eens door de andere tuin gewandeld. En een bezoek bij een vriendin Veronique die een pension en Hondensalon uitbaat. Bezoek kon niet te lang duren aangezien weafstandmoesten houden wegens de nieuwe Corona maatregelen. Maar de pups hebben wel veel nieuwe indrukken kunnen oppikken en knuffelen met de pups kon wel. 
Morgen worden ze allemaal netjes gemaakt en hoop ik op een leuke groepsfoto. 
Gelukkig heeft iedereen kunnen kiezen vorige week, voor we maar max met 1 persoon mogen in contact komen op afstand van 1,5m. 
Hier eens op een rijtje welk kleur wie wordt
Tommie groen
Tabasco geel (vroeger kleur oranje)
Nona roze (vroeger kleur bruin)
Tia Lichtblauw 
Tiny Tilly Rood 
Tilly vanilly grijs
Tootsie paars (blijft bij ons) 

13 maart: de pups werden vandaag gevaccineerd door de dierenarts. Ook werd DNA afgenomen en chip gestoken. Ze kregen hun 3de ontworming. Het zijn al goedgekeurde pups. Ons kleinste rood ‘Tilly’weegt1350gr en Tommie 2248gr. 
We kunnen onze gedachten alvast goed verzetten tijdens de droevige periode van het Corona virus. 

11 maart: 6 weken oud. Al geregeld bezoek gehad, ze kunnen zo veel kennis te maken met nieuwe mensen.

Vandaag was het de laatste mindere dag qua weer.  Joepie!!! Nu in iedere geval zijn ze de regen gewoon. 

Vrijdag komt de dierenarts voor de vaccinaties, dna afname en de chip. 

8 maart: 5,5 weken oud. Ze beginnen de tuin al goed te kennen. En weten heel goed waar ze moeten hun behoefte doen. Spijtig van het natte weer, gelukkig maken de pups er niet zoveel van. Gisteren (zaterdag) hadden we een zonnige dag en kon ik zo wat foto's nemen. 

1 maart: 4,5 wk oud vandaag. Ze mochten voor de eerste keren naar buiten. Grote indrukken, maar al gauw wisten ze dat ze pipi/kaka best deden op het gras. Nu begin ik aan de training, welliswaar tussen de regenbuien door. Ze moeten het toch tenslotte gewoon worden. De karakters beginnen zich nu ook te tonen. 

a26 februari: 4 wk oud. Sinds gisteren begonnen met de eerste brokjes gemengd met starters baby mousse. Het smaakte hen enorm. Vandaag werden ze voor de 2de maal ontwormd en de nageltjes werden geknipt. Hun werpkist is nu dubbele grootte. Omdat ze nu beginnen te ontdekken. De pootjes worden morgen uitgeschoren zodat ze niet wegglijden op de vloer in huis. 

24 februari: bijna 4wk oud. Wat beginnen die staartjes te kwispelen, zo leuk. We gaan mogen starten met de eerste vaste voeding. 

19 februari: ze zijn vandaag 3weken oud. Ze maken al veel lawaai en beginnen te horen. 

17 februari: bijna 3 weken. Ze beginnen elkaar te ontdekken. Knabbelen aan elkaars oortjes, slaan met de pootjes. Beginnen al wat te stappen, maar vallen nog veel om. Het gehoor begin te komen. Zo schattig om te zien. We mogen er nu ook al meer beginnen mee knuffelen. Vinden de kids geweldig. 

 

Dit zijn de namen die zullen vermeld worden op de stamboom:

Tommie

Tilly 

Tilly Vanilly 

Twinkley 'Nona'

Tabasco

Tia Lova

Tootsie Roll

 

Wie welke pup kiest is pas op het einde wanneer de karakters meer te zien zijn. Dan Probeer ik zo goed mogelijk de juiste pup bij de juiste eigenaar te plaatsen. 

 

t12 februari: Ze zijn vandaag 2 weken, de ogen zijn bijna allemaal open. Heel schattig. Ze worden vandaag voor de eerste maal ontwormd. Dit herhaal ik elke 2 weken. gewichtjes liggen tussen de 480 tot 650 gr.

9 februari: anderhalve week oud. De ogen gaan bijna open gaan. De snorretjes beginnen te groeien. Alles verloopt super! 

5 februari: De aanvraag van de stambomen is goedgekeurd. Ze zijn vandaag 1 week oud. De gewichtjes gaan goed vooruit.

gewichtjes tussen de 280 en 440 gr. 

Tommie groen: 440gr

teefje l blauw: 385gr

teefje grijs: 410gr

teefje oranje: 380gr

teefje bruin: 280gr

teefje paars: 385gr

teefje rood: 322gr

 

2 februari: Alles verloopt vlekkeloos. Je ziet ze groeien, wegen is in feite zelfs niet nodig. De gewichtjes lagen deze morgen tussen de 207gr bruin teefje en 320gr Tommie. Normaal na een week, woensdag dus zouden we een verdubbeling hebben in gewicht. 

 

30 januari: De nacht is prima verlopen. Mama en haar kindjes doen het uitstekend!

 

29 januari: 

Namiddag:

De dierenarts is deze middag komen kijken. De pups waren goedgekeurd. Ze leggen zich vlot aan bij Never.  Mama’tje is wel nog duidelijk vermoeid van de zware nacht. Maar zal  wel snel terug aansterken. 

Alle pups hebben nu een gekleurd bandje aan. groen is Tommie. De rest zijn de teefjes. 

 


Never heeft dit fantastisch gedaan! 1 reutje Tommie en 6 teefjes 


6u20 teefje 215gr 

5u55 teefje 145gr

5u35 teefje 185gr

5u teefje 220gr

4u35 teefje 197gr

3u35 reutje 204gr

3u15 teefje 199gr 29 januari: 3u water breekt en eerste pup komt eraan 28 januari: De laatste 24 zijn aangebroken. Never eet niet meer sinds deze morgen. En de temperatuur is gedaald onder de 37gr C°. Dit wordt een nachtje waken. Wellicht weten we tegen morgen ochtend meer :).

27 januari: RX-scan genomen we hebben 7 pups geteld, flink nest! Alles ziet er goed uit. Alles zit nog mooi hoog. Dus sowieso nog eventjes geduld.

Vanaf gisteren ben ik begonnen met de temperatuur te meten. Werpkist staat ook al uit, zodat ze eraan kan wennen. Eten lukt niet meer zo goed. Zijn hele kleine hoeveelheden, gespreid over de dag.  

20 januari: Het begint in te korten. Binnen een weekje weten we hoeveel er ongeveer zijn via de RX-scan. En dan eind volgende week zie ik ze eindelijk in het echt. We zijn hier alvast heel erg benieuwd!! Ze doet het goed en vraagt veel knuffel aandacht ;). 

14 januari: Nog 2,5 weken, ik voelde de eerste maal tikjes van de pups in de buik, nog nooit zo vroeg gevoeld. Het is al een stevig buikje. 

9 januari: rx- scan is vastgelegd op maandag 27 januari. Zo kunnen we normaal het aantal kennen of bij benadering. En hebben we meer zicht naar de aankomende bevalling. Elke avond vraagt ze super veel aandacht. Buikje wrijven, knuffelen, schootje zitten. Ze eet nu ook al in meerdere kleine deeltjes want de buik is ferm aan het groeien. 


31 december: Never is op de helft en zeker en vast zwanger! Buik is al ferm aan het bijkomen, we hebben nu alvast leuk spannende vooruitzichten voor 2020!

Ondertussen werd Sil nog deze maand Nederlands Winner en Brussels Winner. Hij heeft al veel titels voor zijn jonge leeftijd. 

1 december: deze ochtend nog een 2de bezoekje gebracht aan Sil. Dit is om slaagkansen groter te maken. Alles verliep opnieuw heel vlot. Nu afwachten... 

29 november: Never werd deze avond heel vlotjes gedekt door mooie enthousiaste Sil. Alles ging prima! De pups zijn uitgerekend voor 31 januari. Op de helft vd zwangerschap weten we met zekerheid of Never zwanger is. 

 

28 november: Never had deze morgen 4,68. Morgenavond 29 november is haar eerste date met Sil, 220km ver naar Gemert NL. We hopen dat alles goed verloopt. 

27 november: We zitten aan 3,67. Een teefje doet haar eisprong tussen een waarde van 4 en 8. Daarna is de regel 48 u later laten dekken.  Ofwel wordt dit vrijdagavond of zaterdag. Dit wordt beslist bij de volgende bloedtest.

26 november: bloedtest afgenomen,  haar progesteron waarde is 2,48 het is al aan het stijgen. Morgen testen we opnieuw. 

 

18 november 2019: Never is sinds gisteren loops geworden. We doen de eerste bloedtest op 26 november. 

 

Dit is de papa van de toekomstige pups. Sil heeft een uitmuntende bloedlijn en een heel vrij en sociaal karakter. 

 

Beide ouders zijn vrij van: MAC, PRA-B, MC en ecvo. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Enkele titels:

Europees jeugdkampioen

VDH JUGENDSIEGER Leipzig

Luxemburgs Jeugd Kampioen

NL jeugd kampioen

VDH EUROPA JUGENDSIEGER

Nl Winner 2019

Hond van het jaar 2019