26 oktober: Alle pups zijn het nestje verlaten. Het is terug rustiger hier bij ons, een grote leegte maar met een warm gevoel. Dank je wel voor de vele berichtjes en het vertrouwen. Geniet van de puppy periode, ze worden zo snel groot!

15 oktober: de laatste dagen breken aan. Ik heb hun puppy pakketjes gemaakt: ( shampoo, kauwbeentjes, speeltjes, borstel, trimmes, hondenjasje voor 4-5 maand, korreltjes, drinkfles en de catalogus van transgroom)
Gisteren ben ik naar transgroom geweest, daar waren ze model voor de nieuwe catalogus 2021. Ze deden het heel goed! 
Vandaag heb ik nouki, Toby, tuurke en Trooper gewassen ter gewenning. Ze gaan dit weekend als eerste weg. 
Ze zijn ook opnieuw ontwormd.
Wat zal het terug raar doen de eerste die het nestje gaan verlaten... ik heb heel veel genoten van die kanjers en ons princesje. 

Ik ken ook het DNA!! Alle pups zijn van papa Salvador ❤️. Ferre zijn zaadjes zijn wellicht iets trager geweest 😉. 
12 oktober: donderdag zijn we naar Veronique Vermeersch geweest in Zonnebeke zij heeft ook een hondensalon en pension. Daar hebben de pups kunnen kennismaken met een super lieve pointer en een Amerikaanse Cocker. Wat waren ze curieus naar die andere grote woefies. 
Zondag zijn ze meegeweest naar mijn schoonouders. Alweer een nieuwe speelruimte en tuin. Ook al veel bezoekjes gekregen van de toekomstige baasjes, en kindjes. 
Nu woensdag gaan ze mee naar transgroom in Moen. Ook sponsors van de shampoo’s in jullie puppypakket. Ze gaan mogen model spelen voor hun nieuwe catalogus. Na woendag maak ik alles klaar voor de eerste hun vertrek dit weekend. Ze worden ook nog allemaal gewassen en voor de 3de maal bijgewerkt. 

7 oktober:

De eerste keer met de auto op uitstap. Ze zijn vandaag 7 wk. Wat deden ze het goed! We zijn naar het bos geweest en wat foto’s genomen. Samen met Sabine, mijn dankbare hulp in het Hondensalon. Gisteren werden ook hun snoetjes terug bijgewerkt. Ze wandelen nu ook al flink mee naar buiten voor hun plasjes in de tuin. Ze zijn allemaal om te liefst, mijn schatjes. Morgen avond ga ik naar mijn vriendin in Zonnebeke. Ze heeft een hondenpension en trimsalon. Daar leren ze nieuwe geluiden kennen van oa grote honden en haar paarden. 


4 oktober:
Alle pups zijn gekozen en hebben hun naam: 
Ze worden verspreid afgehaald van 17 tot 25 oktober.

Roze: The Nouki
Geel: Tuur
Groen: Tiago
Blauw: Tinus
Oranje: Toby
Bruin: Ti Nus 
Zwart: Trooper

30 september: de dierenarts is langsgeweest. Alles is perfect verlopen, alle balletjes zijn uitgedaald. Ze hebben hun vaccinatie gekregen, chip, Europees paspoort, dna-afname en ontworming. 

27 september: Weer of geen weer ze moeten eraan geloven. Ze gaan elke 2-3 u naar buiten om hun behoefte te doen. Maar ik heb er soms meer moeite mee dan hen ;). Ze zijn al heel actief zoals je kunt zien op de foto's en echte foto modelletjes. Woensdag de dierenarts voor de chip, vaccinatie, dna-afname en europees paspoort. En nog de 3de ontworming. 

24 september: Wat zijn ze al vlot in de tuin, zulke kleine deugnieten! Ze eten al flink hun korreltjes, ze worden nu nog wat zacht gemaakt met water. Dit weekend proberen wij droge korreltjes. Hun hoektandjes beginnen zich al te voelen. Ik probeer al na te denken wie bij wie zal passen qua karakter. Ze zijn allemaal wel op hun manier verschillend. 

20 september: we genieten nog van de laatste mooie zonnige dagen. 
Ze wennen al aan het gras, doen dan ook altijd meteen hun behoefte. 
Ik heb hun nageltjes geknipt en een beetje bijgewerkt. Nu zie je al de snoetjes veranderen. 

16 september: we zijn begonnen aan het vast voedsel waar ze absoluut veel zin hadden. En ook eerste maal buiten. Nu gaan we dit periodiek herhalen zodat ze heel snel leren proper worden. We hebben geluk dat de weersvoorspellingen super zijn!!  Ze worden nu ook voor de 2 de maal ontwormd. Ze beginnen nu al veel te spelen. De werpkist is nu ook verplaatst tot tegen het raam. En dan breiden we die nog uit om te kunnen spelen. 


14 september: Woensdag zijn ze 4 wk. Dan gaan we starten met het vast voedsel. Ze worden dan ook voor de 2de maal ontwormd. We hebben geluk met het mooie weer, om ze dan te leren wennen aan de tuin. Dit staat ook nog op het programma deze week.

9 september: Vandaag 3 weken oud. Nu komen het echte hondjes. Er komt een leuke week aan. Ze zullen leren spelen met elkaar, elkaar leren ontdekken. 

6 september: oortjes beginnen naar beneden te vallen, kleurtjes komen meer en meer door. Het gehoor begint ook te komen. Binnen een weekje zullen ze al spelen met elkaar. Maar nu nog vooral nog veel slapen en eten. 

2 september: Ze zijn vandaag 2 weken oud. Kregen zonet hun eerste ontwormingskuur. Ogen zijn bijna allemaal open. Er komt dan nog eens een uitgebreide fotoreeks van hen. Kracht begint goed toe te nemen in de pootjes, is al niet meer alleen sluipen. 

31 augustus: ik zie al veel beweging aan de oogjes. Morgen zullen de eerste open gaan. 


30 augustus: anderhalve week. Alles gaat heel goed! Guapa voelt haar gelukkig met haar pups. De aanvraag voor de stamboom gedaan. 

28 augustus: ze groeien goed, binnen enkele dagen gaan de ogen open. 

26 augustus: deze avond zijn ze 1 week oud. Ze kruipen al goed rond, staartjes gaan al de lucht in bij het drinken. 

25 augustus: gewichtjes gaan goed vooruit. Ze naderen het dubbele van hun geboorte gewicht. Dit is min of meer het streefdoel  op 1 week.

24 augustus: stijn deed de nacht shift. Aangezien het nu mijn eerste werkdag is en hij nog een weekje verlof gepland heeft. Fijn voor mij! Deed eens deugd alhoewel ik ook wat waakte. 
Ze doen het uitstekend! 
23 augustus: halve week oud. De gewichtjes komen goed bij. Guapa is echt zo een rustige voorbeeldige mama. Geniet ten volle van haar voorkeursbehandeling. Met de andere laten we wel niet na voor grote wandelingen te doen. Vanaf morgen werk ik terug... nu ik blijf vlakbij. 
Gewichten liggen nu tussen 145 en 290 Gr. Dus allemaal goede stijgende evolutie. Normaal op 1 wk zitten we aan het dubbele. 
Dan zal ik ook iets beter kunnen slapen :). 

22 augustus: we gaan de goede weg op! Gelukkig worden de temperaturen nu ook aangenamer voor de mama. 


21 augustus: Het kleinste pupje moet ik nog heel goed opvolgen. Hij drinkt constant bij de mama maar drinkt nog niet krachtig genoeg waardoor ik hem nu minstens komende 48u zal bijvoederen. Tot hij goed mee is. De rest doet het prima.

De warmtelamp is nu wel niet nodig door de warme dagen. Die zal ik waarschijnlijk terug morgen kunnen aanleggen. 

20 augustus:
Rood is teefje
Andere kleurtjes zijn: blauw, groen, geel, oranje, lichtgrijs en zwart

De gewichtjes liggen tussen 107 tot 190 gr. Drinken goed melk komt op gang. Guapa eet en drinkt goed en laat zich goed bedienen door mij. 

Nog niet bekend of ferre ook zijn aandeel heeft in dit nestje. Ik heb het gevoel dat het allemaal van Salvador is. 
20 augustus 9u: de nacht is goed verlopen. Beetje gek dat de verdeling net het omgekeerde is als voorgaand nestje. Ze drinken allemaal heel goed. Guapa doet het prima! Ze krijgen nu allemaal hun kleurtje.

1u: alles lijkt nu rustig. Pups en mama doen het goed. Pups drinken goed. Morgen de gekleurde bandjes. 


0u00: nog een P&z reu 6/1 

23u35: nog een P&z reutje 

22u55: nog een flinke P&z reu 

22u50: een P&z reutje 


Ze drinken al alledrie goed. Nog enkele te gaan. 

22u15: nog een flinke P&z reu 

22u05: mooi donker P&z teefje 

21u45: flinke P&z reu 


19 augustus: Guapa is begonnen met weeën vanaf 21u. Eerste pupje zal wel binnen een uurtje volgen. Haar water is om 21u30 gebroken. 


19 augustus: Guapa wil niet meer eten. En wil haar nestje maken. Loopt wat nerveus rond te zoeken in de tuin en in huis. Temperatuur is gedaald tot 36,7. 

Normaal zal ze binnen de 24u bevallen. 


17 augustus: laatste dagen zijn gestart. De werpkist staat naast de tv maar ze heeft er nog niet veel belangstelling in. Vanaf woensdag start ik met de temperatuur te meten. 

 

15 Augustus: de laatste week is gestart. Het wordt zwaar voor Guapa. Je voelt ze echt overal bewegen in haar buik. Ze heeft de warmte goed kunnen trotseren op vakantie. Haar werpkist wordt morgen geplaatst in huis. Zodat ze eraan kan wennen. 

9 augustus: nog 12 dg. Ik voelde vandaag voor het eerst de pupjes in de buik, altijd zalig om te voelen. We zijn met haar op vakantie naar de jura. Het is er even warm als thuis momenteel maar de nachten zijn lekker fris. En ze kan lekker afkoelen in het water. 


-24 juli: Guapa is nu 5 weken ver. Buik is snel dik aan het worden. De eetlust is heel erg aanwezig. Ze geniet van de privileges, mijn meisje.

-17 juli: Guapa is 28 dg ver en we hebben een echo genomen. We hebben 5 kloppende hartjes gezien. Zo een leuke vooruitzichten.

 

-20 en 21 juni was er liefde bij de koppels. pups worden verwacht rond 21 augustus.

 

-18 juni: labo meet 6,69 de eisprong is er.

 

-16 juni 2020 beslissen Stijn en ik om onze vakantie in Spanje met mijn zus uit Australië te annuleren en in plaats daarvan gezellig thuis een nestje te plannen met Guapa. Omwille van de schrik ivm corona en vliegtuigreizen... Geheel onverwachts maar het is nu éénmaal zo een jaar jammerlijk genoeg dat beslissingen niet lang vooraf kunnen ingepland worden. Normaal was het eerst Savannah maar door de lockdown in maart-april kon die verplaatsing naar de reu niet doorgaan.

Die avond 16/6 hebben we Salvador Dali Angle of Water opgehaald voor het vervolg... Een leuke prachtige jonge reu die nog maar een kort maar hele goede showcarrière heeft gehad, uit de combinatie Halli Galli Astronaut/Ninja Girl Angle of Water.

Maar dit is niet alles...

Ik ben al 3 jaar verliefd op de mooie zwarte Ferre. (Black King Blue Bricassart) Die ik al lang wil combineren en al lang persoonlijk goed ken. Hij stamt af uit meerdere kleuren Zwart-Zilver, peper en zout en zwart. Zijn peper en zout broer is ook een prachtig type. Maar ik wou hem niet 100% inbrengen. Vandaar in theorie 50% p&z vader Salvador en 50% zwarte vader Ferre. Omdat ik vooral wil zien wat deze 2 mooie reuen te bieden hebben op mijn Guapa. Aangezien nu alles via DNA verloopt is dit geen enkel probleem bij Sint-Hubertus om de ouders er te kunnen uithalen.

 

-8 juni: Guapa is loops.  

 

In volgorde:

6 foto's Salvador (Salvador Dali Angle of Water) 

4 foto's p&z broer van Ferre, (Brad Pit blue bricassart)

3 foto's Ferre (black king blue bricassart) 


Zowel Ferre, salvador en Guapa zijn opnieuw getest op de ogen in juni 2020. Ze zijn ECVO vrij.